עוגת שקדים שקדים פאונד הדר
זמן הכנת המתכון כ 57 דקות. גשו לסופר וקנו מלח, אבקת אפייה, תמצית ונילן, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. נסו עוגת ליטרת הדר, עוגת ליטרת הדר, ו עוגת קילו ארבעה הדרים (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות. שמן וקמח מחבת כיכר קטנה (שלי היה על 8 אינץ', אבל קצת גדול יותר יהיה בסדר).שים מיץ לימון, מיץ תפוזים ו 1/2 כוס בתוספת 1 כף סוכר בסיר קטן על אש נמוכה; לבשל עד הסוכר מתמוסס ולהסיר מחום.שים דבק שקדים הנותרים 1 כוס סוכר במעבד מזון ולעבד עד משולב היטב; להוסיף חמאה ולהמשיך לעבד עד אור. עם ריצת המכונה, מוסיפים ביצים אחת בכל פעם יחד עם גרידת וניל, וממשיכים לעבד עד חלקה.
מערבבים את קמח העוגה, אבקת אפייה ומלח יחד בקערה, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח למעבד המזון ודופק כמה פעמים-רק עד שהמרכיבים היבשים משולבים (להיזהר לא לעבור את התהליך, או שהעוגה תהיה קשה).
יוצקים את הבלילה למחבת מוכנה ואופים כ 47 דקות. W
הסר את העוגה מהתנור ולתת להתקרר מעט.
יוצקים את השריית הדרים (שלי התקרר לתוך סוג של סירופ) על העוגה ולתת לו לשבת במשך כ 30 דקות, או עד שכל הנוזל נספג ואת העוגה משחררת מהמחבת בקלות.