עוף צלוי במחבת עם כרוב ניצנים ולימון-שום ותפוחי אדמה
עוף צלוי במחבת עם כרוב ניצנים ולימון-שום ותפוחי אדמה נטול גלוטן,, חלב חינם, וכל 30 ומספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %45 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 60 גרם חלבון 48 גרם של שומן, וסך הכל 964 קלוריות. גשו לסופר וקנו מלח כשר, פלפל טחון, כרוב ניצנים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה למדי. . מתכונים דומים: כרוב ניצני שום מטוגן במחבת איטלקית, כרוב ניצנים צלוי מחבת עם בייקון, ו כרוב ניצנים קלוי שום לימון.
הוראות
מניחים את הבייקון במחבת גדולה ועמוקה, ומבשלים מעל חום בינוני-גבוה, הופך מדי פעם, עד משחימים קלות אבל עדיין רך, על 5 דקות.
מסננים את פרוסות הבייקון על צלחת מרופדת בנייר מגבת.
מחממים תנור ל 450 מעלות F (230 מעלות C).
מעיל צלחת אפייה גדולה או מחבת ברזל יצוק עם 1 כף שמן זית.
מסדרים פרוסות לימון בשכבה אחת בתחתית תבנית האפייה.
מערבבים הנותרים 5 כפות שמן זית, מיץ לימון, שום, מלח כשר, ופלפל שחור יחד בקערה גדולה.
לזרוק כרוב ניצנים בתערובת מיץ לימון למעייל; להעביר לתבנית אפייה מוכנה עם כפית מחוררת, ניקוז נוזל עודף בחזרה לקערה.
מניחים בייקון על גבי כרוב הניצנים.
לזרוק תפוחי אדמה באותה תערובת מיץ לימון המשמש כרוב ניצנים.
הסר תפוחי אדמה עם כפית מחוררת ולסדר לאורך הקצה הפנימי של צלחת האפייה.
חזה עוף מעיל חצאים ביסודיות בתערובת לימון הנותרים.
מקום חזה עוף העור בצד המחבת; לשפוך כל תערובת מיץ לימון הנותרים על עוף.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהעוף כבר לא ורוד על העצם והמיצים לרוץ ברור, כ -60 דקות. מדחום שנקרא מיידית מוכנס ליד העצם צריך לקרוא 165 מעלות F (74 מעלות C).