קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות56
מגזין

עוף צלוי, תפוחי אדמה חדשים ואספרגוס

עוף צלוי, תפוחי אדמה חדשים ואספרגוס
מתכונים דומים: עוף צלוי, תפוחי אדמה חדשים ואספרגוס, עוף צלוי, תפוחי אדמה חדשים ואספרגוס, ו תפוחי אדמה קלויים חדשים ואספרגוס.

הוראות

1
מחממים את התנור ל-42
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
במחבת קלייה גדולה, לזרוק את תפוחי האדמה ושום עם 1/2 כפות שמן 1/2 מלח כפית.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
(צינור גדול)(צינור גדול)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
3
שים את המחבת בשליש העליון של התנור ומבשלים, ערבוב פעם אחת, במשך 15 דקות.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
4
בינתיים, מעיל את העוף עם 1 כף השמן; לסדר את החלקים, בצד העור למעלה, במחבת קלייה קטנה יותר.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
5
מפזרים את העוף עם מיץ לימון, 1/4 כפית מלח, ו 1/4 כפית פלפל. מעל כל חתיכת עוף עם חתיכת חמאה.
מרכיבים שתצטרך
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
(צינור גדול)(צינור גדול)
6
מערבבים את תפוחי האדמה.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
7
שים את העוף בתנור עם תפוחי האדמה ומבשלים 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
8
מוסיפים את האספרגוס, את הנותרים 1 כף שמן, ו 1/8 כפית כל מלח ופלפל לתפוחי האדמה. מערבבים וממשיכים לבשל עד שהעוף, תפוחי האדמה והאספרגוס נעשים, 10 עד 15 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
9
הסר את שני המחבתות מהתנור. לזרוק את תפוחי האדמה ואספרגוס עם גרידת לימון.
מרכיבים שתצטרך
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
10
מגישים עם חזה עוף.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)
11
המלצת יין: אספרגוס יכול לעשות יינות טעם מתוק, אבל ניו זילנד סוביניון בלאן יפגוש את האתגר עם חומציות גבוהה ופוריות אינטנסיבית. היין יש רמזים משלה של אספרגוס כי יהיה הד הירקות כאן.
מרכיבים שתצטרך
סוביניון בלאןסוביניון בלאן
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)