עוף שום כפרי
נסו ירכיים כפריות עם כל השום, עוף שום כפרי קלוי עם רוטב אסיאגו, ו לחם שום רוזמרין כפרי (מתכונים דומים).
הוראות
בתנור הולנדי, לחמם את השמן על חום גבוה בינוני.
מפזרים את העוף עם 12 כפית מלח ופלפל. מבשלים את העוף עד השחמה היטב, מפנה, על 8 דקות בסך הכל, ולהסיר מן הסיר. להפחית את החום עד בינוני, להוסיף את השום, ו לטגן עד שהוא מתחיל חום, על 3 דקות.
מפזרים את הקמח על השום ומערבבים עד בשילוב. להחזיר את העוף לסיר, לכסות, ולאפות במשך 15 דקות.
הוציאו את הסיר מהתנור והניחו אותו על מבער.
הסר את חתיכות העוף מן הסיר. מעל חום גבוה בינוני, להקציף ביין ומבשל במשך 1 דקה.
לטאטא את המרק ואת הנותרים 12 כפית מלח ומבשלים עד מתחיל להתעבות, על 3 דקות. לכבות את החום, להקציף את החמאה, ושופכים את הרוטב על העוף.
הצעות לתפריט: יש כאן הרבה רוטב חושני וחושני. נצל את זה עם פירה, אטריות ביצים, או אורז.
המלצת יין: צלחת גאלית פשוטה זו תעבוד היטב עם יין אדום כפרי מדרום צרפת. חפש בקבוקים פחות ידועים, ערך טוב של קורבירס או Minervois, או יותר רציני, יין טאני מ Cahors.