קושימומחה
מוכן ב1 ש, 50 דק.
מנות6
ציון בריאות16
מגזין

עוף שיכור

עוף שיכור
עוף שיכור נטול גלוטן, וקמאיות ומספק כ 6 מנות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 202 קלוריות, 1 גרם של חלבון ו4 גרם של שומן. . אם יש לכם שאלוט, חמאה, מלח ופלפל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -50 דקות. מתכונים דומים: עוף שיכור, עוף שיכור, ו שיכור (עוגת רום).

הוראות

1
יש לשטוף את העוף ביסודיות, ולייבש את הטפיחה. לשפשף את העור ואת החלל עם מיץ לימון, ואז מפזרים מלח, פלפל, קאיין; להפריש במשך 15 דקות כדי לאפשר את הטעמים לספוג.
מרכיבים שתצטרך
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
מלח, לציפוי זכוכיתמלח, לציפוי זכוכית
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
2
למרוח את העוף באופן שווה עם חמאה מרוכך, ואת החומר חלל עם בצל, שום, סלרי.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
3
מניחים לתוך סיר כי הוא רק גדול מספיק כדי להחזיק את העוף, חזה כלפי מעלה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
4
יוצקים את בקבוק היין, מכסים את המחבת, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להפחית את החום בינוני נמוך, בעדינות לבשל את העוף עד מכרז, 1 עד 1 1/2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
5
כאשר העוף מבושל, להסיר אותו, ולהמשיך להרתיח את המרק. ממיסים 2 כפות חמאה בסיר על אש בינונית. מערבבים בצלצלי שום, לבשל עד שאלוט לרכך, ולהפוך שקוף. מסננים את מרק העוף דרך מסננת רשת דקה, ומוסיפים לצלצלים.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
6
יוצקים את הברנדי, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להפחית את החום בינוני, ואז להתבשל במשך 10 עד 15 דקות. בעוד הרוטב מתבשל, להסיר את הירקות מחלל העוף ולהשליך.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
2 קורטים ציפורן טחון2 קורטים ציפורן טחון
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
7
הסר את בשר השד, הרגליים, וכל בשר אחר שנותר על העצמות.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
8
כדי לשרת, לחתוך את השד לפרוסות עבות 1/2 אינץ', ולהפריד את הרגליים למקלות תיפוף וירכיים. מסדרים את העוף על צלחת הגשה, ומתרחצים עם הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
מקלות עוףמקלות עוף
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו