עוף שיכור
עוף שיכור נטול גלוטן, וקמאיות ומספק כ 6 מנות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 202 קלוריות, 1 גרם של חלבון ו4 גרם של שומן. . אם יש לכם שאלוט, חמאה, מלח ופלפל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -50 דקות. מתכונים דומים: עוף שיכור, עוף שיכור, ו שיכור (עוגת רום).
הוראות
יש לשטוף את העוף ביסודיות, ולייבש את הטפיחה. לשפשף את העור ואת החלל עם מיץ לימון, ואז מפזרים מלח, פלפל, קאיין; להפריש במשך 15 דקות כדי לאפשר את הטעמים לספוג.
למרוח את העוף באופן שווה עם חמאה מרוכך, ואת החומר חלל עם בצל, שום, סלרי.
מניחים לתוך סיר כי הוא רק גדול מספיק כדי להחזיק את העוף, חזה כלפי מעלה.
יוצקים את בקבוק היין, מכסים את המחבת, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להפחית את החום בינוני נמוך, בעדינות לבשל את העוף עד מכרז, 1 עד 1 1/2 שעות.
כאשר העוף מבושל, להסיר אותו, ולהמשיך להרתיח את המרק. ממיסים 2 כפות חמאה בסיר על אש בינונית. מערבבים בצלצלי שום, לבשל עד שאלוט לרכך, ולהפוך שקוף. מסננים את מרק העוף דרך מסננת רשת דקה, ומוסיפים לצלצלים.
יוצקים את הברנדי, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להפחית את החום בינוני, ואז להתבשל במשך 10 עד 15 דקות. בעוד הרוטב מתבשל, להסיר את הירקות מחלל העוף ולהשליך.
הסר את בשר השד, הרגליים, וכל בשר אחר שנותר על העצמות.
כדי לשרת, לחתוך את השד לפרוסות עבות 1/2 אינץ', ולהפריד את הרגליים למקלות תיפוף וירכיים. מסדרים את העוף על צלחת הגשה, ומתרחצים עם הרוטב.