עוף תאילנדי עם שאלוט פריך באורז צהוב (קאו מוקה גיא)
תמיד כיף שיש עוד מתכון של אסיאתיים, אז תנו הזדמנות ל עוף תאילנדי עם שאלוט פריך באורז צהוב (קאו Moke גיא). מנה אחת מכילה עד 26 גרם חלבון 21 גרם של שומן, וסך הכל 621 קלוריות. המתכון הזה מכסה %24 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. 4 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. אם יש לך gingerroot, חומץ מזוקק, שמן צמחי, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב gingerroot אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות זנגביל עקיצות (מתכון ללא גלוטן*) כקינוח. זה עובד היטב כמנה עיקרית זולה למדי. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. וזה טוב. נסו עוף תאילנדי עם שאלוט פריך באורז צהוב (קאו מוקה גיא), אטריות תאילנדיות עם עוף טחון ובצלצלים פריכים, ו פירה צהוב לפת עם שאלוט פריך (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את קאיין, כמון, כוסברה, כורכום, פלפל, ו 1/2 כפית מלח בקערה קטנה ומערבבים היטב.
מפזרים חצי מתערובת התבלינים על חתיכות העוף, משפשפים היטב את המעיל. הניחו בצד עוף מצופה ותערובת התבלינים הנותרת. היזהר עם התבלינים, כמו כורכום ישאיר כתם צהוב אם הוא מקבל על בגדים!בתנור הולנדי, מחממים 2 כפות שמן על חום בינוני גבוה.
מוסיפים עוף, צד העור למטה, ומבשלים 8-10 דקות, מפנה מדי פעם, עד משחימים היטב.
הסר עוף לקערה רדודה, לכסות, ולהניח בצד.כפית את חלק מהשמן מהתנור ההולנדי, משאיר כ 2 כפות, דואג לא להסיר את כל החלקים השחומים שנותרו מהעוף. מחממים את השמן ומוסיפים את פרוסות הג ' ינג ' ר למשך כ-30 שניות, מסתובבים ולוחצים כדי לשחרר את המיצים.
מוסיפים שום וטחון, ערבוב והופך כל הזמן, עד חום זהוב (כ 30-45 שניות). אם זה נהיה חם מדי ומתחיל להחשיך, רק להוסיף כוס 1/4 או כך של מים ו deglaze (להיזהר splatters!).
מוסיפים בצל ותערובת התבלינים הנותרים למחבת.
לטגן עד בצל הוא רך, על 1 דקה.
מוסיפים אורז וזורקים עד שמצופים בשמן מתובל ומתחילים להיות שקופים.
מוסיפים את המים ומלח 1/2 כפית לאורז. מביאים לרתיחה על חום גבוה, ערבוב מדי פעם כדי למנוע דבק. מרתיחים אורז עד פני השטח יבש ודגנים מתחילים להתנפח, על 5-7 דקות.להפחית את החום לנמוך. להחזיר עוף למחבת, לקבור כל חתיכה ליד החלק התחתון של המחבת מתחת לאורז.
הוסף כל מיצים שנאספו בקערה למחבת. משטח חלק של אורז כדי להסתיר את העוף לחלוטין. מחבת כיסוי ומבשלים על אש נמוכה עד אורז רך ועוף מבושל דרך, כ 30 דקות.בינתיים, בווק קטן או מחבת, יוצקים שמן לעומק של 2 אינץ'.
חום מעל חום בינוני-גבוה עד חם אבל לא מעשן (כדי לבדוק, טיפה חתיכת שאלוט בשמן; אם הוא רוחש מיד, השמן מוכן).
מפזרים בצלצלים פרוסים על השמן החם, עם מזלג, להפריד את הטבעות ולהפוך אותם במהירות. כאשר רוב שאלוט הם חום זהוב, להסיר עם כף מחורץ מגבות נייר כדי לנקז. כאשר קר מספיק כדי לגעת, פרושים על צלחת קטנה ולהניח בצד, חשוף.כאשר האורז והעוף נעשים, להסיר מן החום ולתת לעמוד, מכוסה, במשך כ 15 דקות. בינתיים, להכין רוטב ו garnishes.In קערת ערבוב זכוכית קטנה, לשלב חומץ, סוכר, ומלח 1/2 כפית, ערבוב עד מומס מעובה.
מפזרים פרוסות צ ' ילי על רוטב ומעבירים למנה קטנה ולא תגובתית bowl.To מגישים, מסירים עוף מאורז, מגרדים כל גרגרי אורז נצמדים, ומניחים בצד. Fluff את האורז עם מזלג, להסיר ולהשליך את פרוסות זנגביל, ותל על מגש הגשה. סדר חתיכות עוף על המגש.
מקשטים עם פרוסות מלפפון, עלי כוסברה, ושאלוט פריך.
מגישים חם או טמפרטורת החדר יחד עם רוטב.