פונטינה פולנטה רכה
זה מובא לך על ידי מזוןרשת. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון ספוני של 72%. ציון זה מוצק. מתכונים דומים: פולנטה עם פונטינאן ותרד, פולנטה עם פונטינאן וביצים, ו גרטן פולנטה עם פטריות ופונטינה.
הוראות
בסיר כבד שלבו את הציר והשמנת והביאו לרתיחה.
מוסיפים את אגוז המוסקט והמלח.
מקציפים פנימה את הפולנטה והסולת ומבשלים על אש נמוכה כ -20 עד 30 דקות, תוך ערבוב לעיתים קרובות, עד שהגרגירים רכים. מקפלים פנימה את הגבינות.
כדי לעודד פולנטה לצאת בצורה נקייה מהמחבת, מבשלים על אש בינונית. העבירו מרית או כף עץ סביב דפנות התבנית כדי לנקות את הפולנטה. אין לערבב, אלא להמתין ולצפות מספר שניות עד שמתחילה להיווצר בועה גדולה ודוחפת את הפולנטה כלפי מעלה.
יוצקים מיד לתוך צלחת חמה.
ניתן להכין את הפולנטה קדימה ולחמם מחדש: מוסיפים 1/4 עד 1/2 כוס מים או ציר, מכסים את הכלי ומחממים במיקרוגל או על אש נמוכה.
לפולנטה שולחנית: הגדר 1 או 2 קוביות קצבים נקיות ולא מטופלות או קרשי חיתוך או הנח קלף או נייר קצבים מעל שולחן.
יוצקים את הפולנטה החמה על השולחן מול האורחים. מעבירים קערות של רטבים ומערבבים. כל אורח מתערבב בתוספות שלו ואוכל מיד מהשולחן!