פילה בקר עם בצלצלי שאלוט קלויים
פילה בקר עם בצלצלי שאלוט קלויים היא מנה עיקרית המתאימה ל-6 סועדים. תמורת 5.83 דולר למנה , מתכון זה מכסה 20% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -32 גרם חלבון , 47 גרם שומן , ובסך הכל 645 קלוריות . 189 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לכם יין פורט, ציר בקר, בצלצלי שאלוט וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך בערך שעה ו-45 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 65% , וזה ציון מוצק. מתכונים דומים: נבטי ניצנים עם בייקון ובצלצלי שאלוט , מרק פטריות זהוב עם בצלצלי שאלוט פריכים וקרם פרש ,ופירה מדומה עם בצל פריך ובצלצלי שאלוט .
הוראות
מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס (375 מעלות פרנהייט). בתבנית פאי בקוטר 23 ס"מ, מטגנים את בצלצלי השאלוט בשמן כדי לצפות אותם. מתבלים במלח ופלפל. צולים עד שהשאלוט משחים עמוק ורך מאוד, תוך ערבוב מדי פעם, כ-30 דקות.
בסיר גדול, ערבבו את ציר הבקר והפורט. הביאו לרתיחה. בשלו על אש גבוהה עד שהנפח מצטמצם לחצי, כ-30 דקות.
טורפים פנימה את רסק העגבניות. מניחים בצד.
יבשו את הבשר בטפיחות קלות; מפזרים טימין, מלח ופלפל. במחבת צלייה גדולה, על אש בינונית, מטגנים את הבייקון עד להזהבה. בעזרת כף מחוררת, מעבירים את הבייקון למגבות נייר.
מוסיפים את הבשר למחבת; משחימים מכל הצדדים על אש בינונית-גבוהה, כ-7 דקות.
מעבירים את התבנית לתנור. צולים את הבקר עד שמדחום הבשר הננעץ במרכז מראה 50 מעלות צלזיוס (125 מעלות פרנהייט) לבישול מדיום-רייר, כ-25 דקות.
מעבירים את הבשר לצלחת. מכסים באופן רופף בנייר כסף.
כף את השומן מעל טיפות המחבת בתבנית הצלייה.
מניחים מחבת על אש גבוהה על הכיריים.
מוסיפים את תערובת הציר ומביאים לרתיחה; מערבבים כדי לגרד את כל החלקים השחומים.
מעבירים לסיר בינוני, ומביאים לרתיחה עדינה.
ערבבו כף וחצי חמאה וקמח בקערה קטנה עד לקבלת משחה חלקה; הקציפו לתוך תערובת הציר ובשלו על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.
טורפים פנימה את החמאה הנותרת. מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקלויים ואת הבייקון ששמרנו. מתבלים במלח ופלפל.
חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מפזרים מעט רוטב מעל וקשטים בגרגר הנחלים.