פסטה בטעם קוקוס עם השראה תאילנדית
. וזה נהדר. מתכונים דומים: קוקוס בהשראת תאילנדית-פודינג אורז Pandan עם מנגו טרי, קאפקייק בהשראה תאילנדית, ו סלט חומוס בהשראה תאילנדית.
הוראות
מביאים סיר גדול של מים מומלחים קלות לרתיחה. מבשלים ספגטי במים רותחים, ערבוב מדי פעם עד מבושל דרך אבל מוצק עד הנשיכה, על 12 דקות.
מסננים ומחזירים ספגטי לסיר.
להקציף חלב קוקוס, יין לבן, מיץ לימון, שמן זית, שום, סוכר, מלח, פתיתי פלפל אדום, ופלפל שחור בסיר קטן על חום בינוני; מבשלים עד טעמים לשלב, 5 עד 6 דקות.
מערבבים עוף, עגבניות, נבטי שעועית, בזיליקום, פטרוזיליה, בצל ירוק לתוך פסטה; לבשל על אש נמוכה עד התחמם, 3 עד 5 דקות.
מוסיפים רוטב קוקוס; מערבבים לשלב.
מגישים פסטה על מצע של ארוגולה.