פסטה עם חצילים, פורטובלה ועגבניות
זמן הכנת המתכון כ 20 דקות. נסו פסטה בסגנון סיציליאני עם חצילים, עגבניות וריקוטה סלטה (Pastan Alla נורמה), פסטה מחיטה מלאה עם חצילים ועגבניות קלויים, ו פסטה עם פסטו, עגבניות טריות, עגבניות מיובשות, עוף וגבינת מוצרלה (מתכונים דומים).
הוראות
קו צלחת גדולה עם שכבה כפולה של מגבות נייר או מגבת מטבח נקייה.
מורחים חצילים על מגבות נייר. מכסים עם שכבה כפולה נוספת של מגבות נייר ומניחים צלחת גדולה שנייה על גבי. מיקרוגל על כוח גבוה עד חתיכות חצילים להתמוטט בקלות כאשר לחוץ, 2 עד 3 דקות (להיזהר, צלחת יהיה חם).
הסר לחות עודפת מפיסות חצילים על ידי לחיצה על מגבות נייר עם מגבת מטבח נקייה. תניח בצד.
מניחים פסטה בסיר גדול לכסות עם מים מלוחים היטב על ידי 2 אינץ'. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה, לכסות סיר, להסיר מהחום, ולאפשר לבשל עד פסטה הוא אל דנטה (ראה גב של תיבת לתזמון).
מסננים פסטה, הזמנה 2 כוסות של נוזל.
בזמן שפסטה מתבשלת, מחממים שמן זית וחמאה במחבת סאוטה ישרה באורך 12 אינץ ' על חום גבוה עד שהיא נמסה ומתחילה להשחים.
מוסיפים פטריות וחציל ומבשלים, ערבוב מדי פעם עד פטריות יש לשחרר את כל הלחות שלהם ואת הפטריות וחציל הם משחימים היטב, כ 6 דקות.
מוסיפים שום קורנית ומבשלים, ערבוב כל הזמן עד ריחני, על 30 שניות.
מוסיפים מיץ לימון ועגבניות ומביאים לרתיחה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
מוסיפים פסטה מבושלת לרוטב, מוסיפים נוזל בישול נוסף עד שהרוטב מגיע לעקביות הרצויה.
מגישים מיד עם Parmigiano מגורר-רג ' יאנו.