פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל לוקח בערך 4 שעות ו-5 דקות מההתחלה ועד הסוף. תמורת 90 סנט למנה, תקבלו תוספת שמגישה 8. מנה אחת מכילה 318 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-18 גרם שומן. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. אם יש לכם ריבועי שוקולד, חמאה, קצפת ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן. עם ציון ספונקולרי של 16%, המנה הזו לא כל כך מעולה. נסו שוקולד קפוא יוגורט עם רוטב פטל, קינוח פיסטוק קפוא עם רוטב פטל, ופאי שוקולד-פטל קפוא עבור מתכונים דומים.
הוראות
1
במחבת גדולה על אש בינונית מוסיפים את הסוכר, המים והפטל. מבשלים עד שהסוכר והפטל רטובים ודמוי משחה, כ-8 דקות. מסננים את התערובת לקערה קטנה כדי להסיר את הגרעינים. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מזלפים מעט מהתערובת, ליצירת דיסקים בגודל אגורה, על תבנית האפייה. מקפיאים עד להתקשות, כשעתיים.
מרכיבים שתצטרך
ריבועי בראוניז שוקולד
4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)
ריבועי שוקולד בראוניז (קנייה בחנות או תוצרת בית)
סוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
סוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוט
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
כדי להכין את הפצצה הקפואה, בעזרת כדור גלידה של 3 עד 4 אונקיות, הניחו 8 כדורי גלידה בגודל מלא על מגש צונן. לאחר מכן, מוציאים את דסקיות הפירות מהמקפיא ומתחתית הגלידה מכניסים את דסקית הפירות למרכז הגלידה. המשך בשיטה זו עד לסיום הכל. החזירו אותם למקפיא להתייצב יפה, זה אמור לקחת כשעה.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
ליקר ליצ'י (מומלץ: מותג סוהו)
ציוד שתשתמש בו
3 כוסות כל שרבט פטל, תפוז וליים
3
בסיר קטן מביאים את השמנת והחמאה לרתיחה על אש בינונית. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, מוסיפים אותם לקערת נירוסטה ויוצקים את תערובת השמנת והחמאה המחוממת. מניחים לעמוד למשך 5 דקות, ואז מקציפים עד שכל החומרים נטמעים היטב. לשמור על חום.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
2 זיתים ממולאים בפימיינטו
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
מוציאים את הגלידה מהמקפיא. נועצים מזלג בתחתית הגלידה וטובלים אותה בשוקולד המומס לכיסוי מלא.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
זילוף בצורת לב
עלי בזיליקום טריים, שטופים ומרוקנים
5
מניחים את פצצת השוקולד על רשת קירור עם נייר אפייה מתחת (כדי לתפוס כל שוקולד נוטף). חוזרים על הפעולה עם שאר הגלידה והשוקולד.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
זילוף בצורת לב
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
תפוזים, פרוסים וחצויים
6
מפזרים סוכר צבעוני או ג'ימי ומחזירים למקפיא.
מרכיבים שתצטרך
סוכר לקשט
ציפוי חום לקישוט
7
לסיום, חותכים את ריבועי הבראוניז לשניים, אופקית, ויוצרים 8 ריבועים. בעזרת חותכן עוגיות חותכים עיגולים קצת יותר גדולים מפצצת הגלידה. מסדרים את העיגולים על צלחות הגשה ומעל כל אחד מהם פצצת גלידה.