צדפות צרובות על תרד עם רוטב תפוחים-ברנדי שמנת
צדפות צרובות על תרד עם רוטב תפוחים-ברנדי שמנת נטול גלוטן, וצמחוני ומספק כ 8 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 2 גר' של חלבון, 15 גרם של שומן, וסך הכל 174 קלוריות. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו עלי תרד, צדפות ים, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו צדפות צרובות ורוטב תפוחים ירוקים, צדפות צרובות במחבת על לינגוויני ברוטב עגבניות שמנת, ו צדפות צרובות ברוטב חרדל קייג'ון (מתכונים דומים).
הוראות
חום 1/2 כף שמן זית במחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני גבוה.
הוסף שאלוט; מערבבים 30 שניות.
הוסף קלבדוס (ברנדי עשוי להצית); להרתיח 30 שניות.
מוסיפים שמנת; מרתיחים 2 דקות.
מעביר בסיס רוטב לקערה. (בסיס רוטב יכול להתבצע 2 שעות קדימה.
בואו לעמוד בטמפרטורת החדר.)
מפזרים צדפות עם מלח ופלפל.
מחממים שמן צמחי במחבת nonstick גדולה אחרת על חום גבוה.
מבשלים עד חום, כ 2 דקות לכל צד.
העברת גיליון אפייה rimmed; מניחים בתנור כדי להתחמם. חזור עם הצדפות שנותרו.
מוסיפים מיץ תפוחים וקורנית למחבת חמה. להרתיח 1 דקה, גירוד חתיכות חומות.
מוסיפים בסיס רוטב; מביאים לרתיחה.
חום שנותר 1 כף שמן זית בסיר גדול על חום בינוני גבוה.
מוסיפים שום ומערבבים 30 שניות.
להוסיף תרד; לזרוק עד בקושי נבול ועדיין ירוק בהיר, על 2 דקות.
מפזרים מלח ופלפל. באמצעות מלקחיים, תרד תל במרכז 8 צלחות, חלוקת שווה.
מסדרים 2 צדפות על תרד על כל צלחת.
יוצקים כל מיצים שנאספו מסדין אפייה לרוטב במחבת. מרתיחים עד מעובה, על 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל, כף מעל צדפות.
מיץ תפוחים טרי לא מסונן הוא עבה יותר ויש לו טעם אינטנסיבי יותר מאשר מיץ תפוחים בבקבוק regualr. חפש אותו בסעיף התוצרת — על קרח או במקרה מקרר.