צליה: חצילים וגבינת עיזים ספירלות
הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: צליה: תאנים ממולאות בגבינת עיזים, ספירלות חציל ותרד לזניה, ו חציל & גבינת עיזים אופים.
הוראות
חותכים וזורקים פרוסה דקה מקצה הגבעול והפריחה של החצילים.
חותכים את החצילים לאורכו לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'.
להניח את הפרוסות על עובי כפול של מגבות נייר ומפזרים בנדיבות עם מלח.
בואו לעמוד עד חרוזי מים מופיעים על פני השטח, על 20 דקות. יש לשטוף במים זורמים קרים כדי להסיר את המלח והמיצים המרים, ולאחר מכן לטפוח יבש עם מגבות נייר נוספות.
תדליק ארובה אחת מלאה בפחם. כאשר כל הפחם מואר ומכוסה באפר אפור, יוצקים ומפיצים גחלים באופן שווה.
מברשת פרוסות חצילים קלות בצד אחד עם שמן זית, ואז למקם אותם על הגריל בשכבה אחת, הצדדים משומנים למטה.
מברשת את צמרות עם שמן וגריל נוסף עד החציל מתחיל להתרכך ואת סימני הגריל נראים בבירור, ואז להסתובב ולהמשיך צלייה עד רך אבל לא עמוק מדי השחמה, על 4 דקות בסך הכל. כמו פרוסות חצילים נעשים, להשתמש מלקחיים כדי להעביר אותם מגש גדול.
מסדרים מחצית הפרוסות בשכבה אחת על מגש אחר ומפזרים מלח ופלפל טחון טרי לפי הטעם. פזר חצי כל עירית ושום באופן שווה על הפרוסות ומפזרים קצת חומץ בלסמי.
מפזרים את כל הקורנית באופן שווה מעל. למעלה עם פרוסות החצילים שנותרו, שוב בשכבה אחת, ולפזר את שאר עירית ושום מעל.
בואו לעמוד במקום קריר לפחות 2 שעות, או לכסות ולקרר עד 3 ימים.
כאשר מוכן לשרת, בזהירות להפיץ כל פרוסת חצילים עם כמות שווה של גבינת עיזים להתגלגל לתוך ספירלה הדוקה. מאובטח עם קיסם, אם תרצה.