קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות4
מטבחיםיהודי
דיאטותללא לקטוז
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםחנוכה
מגזין

קוגל תפוחי אדמה

קוגל תפוחי אדמה
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. מתכונים דומים: קוגל תפוחי אדמה, קוגל תפוחי אדמה, ו קוגל תפוחי אדמה.

הוראות

1
מחממים התנור ל 350 °F.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם, מכינים אותם למעבד המזון. שמור בקערה של מים קרים עד מוכן לעבד, אבל לא להשאיר אותם שם יותר מכמה שעות.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
(כגון ביסקוויטים מארי)(כגון ביסקוויטים מארי)
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
3
בקערה גדולה מאוד, להכות יחד את הביצים, עד מעורבב היטב.
מרכיבים שתצטרך
(קיבלר)(קיבלר)
ציוד שתשתמש בו
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
4
בקערה של מעבד מזון מצויד להב מתכת, דופק את הבצל עד קצוץ דק מאוד, אבל לא נוזלי. לגרד את הבצלים לתוך הקערה עם הביצים ומערבבים אותם. מערבבים את ארוחת המצה.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
(קיבלר)(קיבלר)
ציוד שתשתמש בו
(כגון ביסקוויטים מארי)(כגון ביסקוויטים מארי)
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
5
מסננים את תפוחי האדמה. באותה קערה המעבד (אין צורך לנקות), בשלוש קבוצות, לעבד את תפוחי האדמה עד קצוץ דק מאוד. החלקים צריכים להיות לא גדולים יותר מגרעין של אורז ובעיקר קטנים יותר.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
אגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוףאגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוף
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
6
כמו כל אצווה של תפוחי אדמה מעובד, מיד לגרד אותו לתוך מסננת להציב מעל קערה. עם מרית גומי או גב כף, לחץ על הלחות. מיד, מערבבים את תפוחי האדמה לתוך תערובת בצל וביצה. השליכו את עמילן הנוזל ותפוחי האדמה שיתיישב בקערה. מתבלים את הבלילה במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
עמילן תפוחי אדמהעמילן תפוחי אדמה
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
(קיבלר)(קיבלר)
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
7
יוצקים 2 כפות של שמן צמחי או שמאלץ לתוך 13 על ידי 9 אינץ תבנית אפייה, רצוי זכוכית. הפעל את המחבת כדי מעיל התחתון וחצי את הצדדים עם שמן או שמאלץ.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
שמלץשמלץ
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
8
מניחים את המחבת הריקה בתנור שחומם מראש במשך 5 דקות.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
9
הסר את המחבת משומנת מהתנור ושפוך את הבלילה תפוחי אדמה לתוך המחבת. השמן יבוא את הצדדים של המחבת, במיוחד בפינות. לחץ על הבלילה למטה ליד הפינות כדי למלא אותם בקלילות עם בלילת תפוחי אדמה. זה דבר טוב כאשר השמן מגיע מעל החלק העליון של הבלילה. זה מוסיף פריכות.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
10
טפטוף את כף הנותרים של שמן או שמלץ נמס על פני השטח של הבלילה.
מרכיבים שתצטרך
שמלץשמלץ
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
11
אופים במשך 1 שעה ו 15 דקות, עד השחמה קלה.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
12
תן לנוח לפחות 15 דקות לפני חיתוך והגשה, רצוי קצת יותר.
13
מגישים חם או חם, אפוי טרי או מחומם.
14
קוגל מחממת היטב בתנור 177°, שנחשף כך העליון יכול להתבשל בנוסף. Reheating זמן תלוי בגודל של היצירה להיות מחומם, ובאיזו טמפרטורה קוגל הוא כאשר נכנס לתנור. זה יכול להישמר במקרר לפחות ארבעה ימים, ובמשך כמה חודשים במקפיא. עדיף להפשיר לפני reheating.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן