קוסקוס ישראלי מלא מחיטה מלאה עם שומר, לימון ופטה
, המתכון הזה מכסה %19 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 2 מנות. עם 555 קלוריות, 15 גרם חלבון ו 37 גרם של שומן כל אחד. כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-86 היו אומרים שזה פגע במקום. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל כשרים, גבינת פטה, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 35 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו מכין מראש Harissa קוסקוס עם אגס, כרוב, ולימון, קוסקוס ישראלי קלוי, ו סלמון עם קוסקוס ישראלי קלוי (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים יחד שומר ובצל עם 2 כפות שמן זית מעיל, ומתבלים עם מלח ופלפל. צולים על תבנית אפייה, מסתובבים מדי פעם, עד פריך על הקצוות, כ 25 דקות.
בינתיים, להביא מרק לרתיחה ולשמור על רתיחה חשופה. בסיר נפרד, להמיס חמאה עד קצף על חום בינוני גבוה, ולאחר מכן להוסיף קוסקוס ומבשלים עד קלוי וריחני, ערבוב כל הזמן, על 2 דקות.
מוסיפים מלאי ירקות חם וקורט של מלח, הופכים את החום לנמוך ומכסים. מבשלים עד הקוסקוס הוא נפוח ונוזל נספג, על 8 דקות, ואז לתת לשבת את החום, מכוסה, 4 עד 5 דקות. לחשוף, מוך, להעביר קערה לקפל בריכות שומר, פטרוזיליה וגרידת לימון.
להקציף יחד 1 כף שמן זית, מיץ לימון ודבש.
בואו שומר קלוי ובצל להתקרר מעט, ואז לזרוק עם רוטב בקערה.
מוסיף ירקות לקערה עם קוסקוס, שמירה על כל רוטב עודף בקערה. מערבבים בעדינות בפטה.
מגישים חמים מיד, או לתת מגניב לטמפרטורת החדר ולאחסן במיכל אטום ומקרר. לחמם במיקרוגל במשך 45 שניות עד 1 דקה.