מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. עם כפית ציון של 73% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: Cacciuco alla Livornese, Livornese עוף, ו סנאפר אדום Livornese.
הוראות
1
נקי וקנה מידה (במידת הצורך) כל פירות הים. בדוק את הקלאמרי לכל סחבת ולחתוך לחתיכות 1 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
דיונון
קישואים, לא קלופים וקצוצים
ציוד שתשתמש בו
סולם מטבח
2
יוצקים 1 כף שמן זית בסיר בגודל בינוני עם מכסה.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
3
חום מעל להבה בינונית-גבוהה עד חם אבל לא מעשן.
4
מוסיפים את המולים ואת הכיסוי, מהביל עד המולים לפתוח, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ספגטי מיובש בקופסה
5
הסר את המולים, שמירה על המיצים שנותרו מאחור במחבת.
מרכיבים שתצטרך
ספגטי מיובש בקופסה
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
במחבת סאוט 12 עד 14 אינץ', מוסיפים את השמן הנותר וחמים על להבה חמה עד חם אבל לא מעשן.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוסיפים את השום הפרוס, פטרוזיליה, סלרי, בצל ופלפל צ ' ילי. מבשלים עד השום מתרכך והופך חום זהוב בהיר, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוט
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
צרור סלרי, פרוס (בערך
צרור תרד טרי (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות
8
מוסיף את היין ולתת לו להרתיח ולהתאדה.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
9
מוסיף את העגבניות הקצוצות, מלח לפי הטעם ולהמשיך לבשל, ערבוב מדי פעם, במשך כ 5 דקות.