מניחים נקניק איטלקי, בשר טחון, ביצה, שיבולת שועל, פטרוזיליה ופרמזן בקערה גדולה. מתבלים עם מלח ופלפל ומשלבים עם ידיים, דואגים לא לערבב יתר על המידה. טופס לתוך 1 1/2 אינץ קציצות ומניחים בבישול איטי.
מוסיפים עגבניות כתושות ביד, רסק עגבניות, יין, שום, בצל וחומץ. העונה עם 3/4 כפית מלח 1/2 כפית פלפל. מערבבים בעדינות לשלב, נזהרים לא לשבור או לרסק כדורי בשר, לכסות ולהגדיר סיר איטי על נמוך במשך 6 שעות. באמצע הבישול, הופכים כדורי בשר ורוחצים אותם ברוטב.
מרכיבים שתצטרך
אגוז מוסקט, טחון, ועוד, לתיבול
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
טורטיות קמח טריות, להגשה
עצם הודו וצוואר הודו
מלח, לציפוי זכוכית
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
חמאה ללא מלח, לשימון הכנס
3
כאשר הרוטב מוכן, לטעום ולהתאים תבלינים. לבשל פסטה על פי הוראות החבילה. בנפרד פסטה העליון עם כדורי בשר ורוטב ומקשטים עם פרמזן, או לשרת בסגנון משפחתי.