קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות21
דיאטותללא גלוטן
סוגי מאכליםרטבים
מגזין

רוטב קארי בסיסי

רוטב קארי בסיסי
צריך רוטב ללא גלוטן? רוטב קארי בסיסי יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מתכון זה מכין 4 מנות עם 155 קלוריות, 3 גרם חלבון, ו 12 גרם שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה 9% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכלמתכונים יש 1 אוהדים. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות. גשו לסופר וקנו כורכום הקרקע, מים, שורש זנגביל, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון כפית של 68%. הציון הזה מוצק. נסו רוטב קארי בסיסי, קארי העוף הבסיסי, ו קארי הודי בסיסי עם פאניר (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים שמן ומרגרינה במחבת קטנה או ווק על אש בינונית גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
¼ כוס קמח גדושה¼ כוס קמח גדושה
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
אריזות של 5 עד 8.8 אונקיות אורז חום מלא באורך 90 שניות, מוכן למיקרוגל, או 4 כוסות אורז חום מבושלאריזות של 5 עד 8.8 אונקיות אורז חום מלא באורך 90 שניות, מוכן למיקרוגל, או 4 כוסות אורז חום מבושל
2
מוסיפים בצל ומקפיצים עד להשחמה מאוד, 10 עד 15 דקות. (הערה:זהו צעד חשוב; אם הבצל לא מבושל היטב, הרוטב יהיה טעים.)
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל פרוס דק, מגוררהודו מבושל פרוס דק, מגורר
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
3
מוסיפים ג ' ינג ' ר ושום לבצל ומקפיצים למשך 2 דקות נוספות. מעבדים תערובת בצל/ג ' ינג ' ר / שום במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה. אין לשטוף מעבד מזון.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
1 כוס מירין, או סאקה מתוק1 כוס מירין, או סאקה מתוק
הודו מבושל פרוס דק, מגוררהודו מבושל פרוס דק, מגורר
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
4
מניחים תערובת בצל בסיר גדול. מערבבים פנימה את הקינמון, הפלפל השחור, הכוסברה, הכמון, הכורכום ופלפל הקאיין ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת סמיכה ובעלת עקביות של משחה.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
כורכוםכורכום
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
הודו מבושל פרוס דק, מגוררהודו מבושל פרוס דק, מגורר
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
5
פירה עגבניות, פלפלי צ ' ילה וכוסברה במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
6
מוסיפים לתערובת הבצל ומערבבים היטב על אש נמוכה, מבשלים לחות מעגבניות וכוסברה.
מרכיבים שתצטרך
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
הודו מבושל פרוס דק, מגוררהודו מבושל פרוס דק, מגורר
7
מוסיפים יוגורט מעט בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד כדי להימנע מהקפאה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס יוגורט תות1/4 כוס יוגורט תות
8
מערבבים את כל התערובת במעבד מזון למחית אותה (לרוטב חלק מאוד). מחזירים לסיר, מוסיפים מים ומגבירים את האש לגבוהה; הביאו רוטב לרתיחה מתגלגלת. מכסים בסיר ומרתיחים במשך 3 עד 5 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עד לקבלת עקביות רצויה.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
9
להגשה עם בשר, מבשלים תחילה את הבשר בנפרד, ואז מבשלים במשך 5 עד 10 דקות ברוטב לפני ההגשה על אורז או עם לחם. להגשה עם ירקות, אדים ירקות גולמיים תחילה 4 עד 5 דקות, ואז מבשלים במשך 5 עד 10 דקות ברוטב לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל

יין מומלץ: Gewurztraminer, Chenin Blanc, ריזלינג

ניתן לשלב את אסיה עם גוורצטרמינר, שנין בלאן וריזלינג. היין הטוב ביותר לאוכל אסייתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן-אך הלבנים החומציים הללו משתלבים עם מספר ארוחות מסורתיות, חריפות או לא. יין אחד שתוכלו לנסות הוא גונדלאך בונדשו גוורצטרמינר. יש לו 4.7 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 23 דולר.
גונדלאך בונדשו גוורצטרמינר
גונדלאך בונדשו גוורצטרמינר
ניחוחות ריחניים של פרחים לבנים, קלמנטין ופלפל אנגלי פורצים מהכוס ואחריהם טעמים עסיסיים של אגס אסייתי, ליים, גויאבה ופסיפלורה מתובלים בכוסברה. את עגול, קטיפה חיך הוא מודגש עם בעדינות ארוג מינרלים הערות ופריך חומציות מוביל לתוך ארוך, תוסס גימור. בהיר ורענן להפליא בצעירותו, הגווורצטרמינר הקלאסי והיבש הזה ימשיך לפתח מורכבות עד חמש עשרה שנה מבציר.