ריזוטו עם אפונה ושרימפס
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אם יש לך קליפת לימון, יין, 2 כפית קורנית, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב קליפת לימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת לימון שקדים עם מילוי לימון כקינוח. , שהוא מוצק. נסו ריזוטו שעורה שרימפס עם אפונה, ריזוטו שעורה שרימפס עם אפונה, ו שרימפס וריזוטו לובסטר עם אפונה (מתכונים דומים).
הוראות
להביא מיץ צדפות ומים לרתיחה בסיר בינוני (לא להרתיח). שמור על חום נמוך.
מחממים שמן בסיר גדול מעל חום בינוני; מוסיפים שאלוט ומבשלים 1 דקה.
להוסיף אורז; לבשל 1 דקה, ערבוב כל הזמן. מערבבים ביין; לבשל 1 דקה. מערבבים בתערובת מיץ 1/2 כוס; לבשל 2 דקות או עד הנוזל נספג כמעט, ערבוב כל הזמן.
להוסיף תערובת מיץ שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב כל הזמן עד כל חלק של תערובת מיץ נספג לפני הוספת הבא (כ 20 דקות בסך הכל). מערבבים שרימפס, אפונה שלג, אפונה ירוקה; לבשל 4 דקות או עד שרימפס נעשים, ערבוב כל הזמן.
הסר מהחום; מערבבים בגבינה ומרכיבים שנותרו.