שזיפים צלויים בדבש עם מסקרפונה ופיסטוקים
תמיד כיף שיש עוד מתכון של מנות ראשונות, אז תנו הזדמנות ל שזיפים קלויים דבש עם מסקרפונה ופיסטוקים. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון זה נטול גלוטן וצמחוני יש 270 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 11 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לכם חמאה, שזיפים, פיסטוקים קלויים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: שזיפים צלויים בדבש עם קרם מסקרפונה ופריך, שזיפים בגריל עם מסקרפונה ודבש, ו עוגת מסקרפונה עם דבש, תפוזים ופיסטוקים.
הוראות
בסיר קטן, להמיס את הדבש והחמאה עם מיץ לימון על חום נמוך בינוני. מערבבים במי הפרח הכתומים, אם משתמשים. לגרד את סירופ הדבש לתוך קערה בינונית, להוסיף את השזיפים חצוי לזרוק מעיל ביסודיות. מסדרים את השזיפים, חותכים את הצד, בתבנית אפייה גדולה וכפית חצי מסירופ הדבש באופן שווה מעליהם.
צולים את השזיפים במשך 15 דקות, או עד בקושי מכרז ומתחיל להשחים על הקרקעית. הפוך את השזיפים והכפית סירופ דבש הנותרים מעליהם. צולים את השזיפים במשך 10 דקות יותר, או עד מכרז אבל לא מתפרק.
מעבירים את השזיפים לצלחות ולטפטף עם סירופ הדבש. למעלה עם מנה של מסקרפונה, מפזרים פיסטוקים ומגישים.