שמן זית עלומה הליבוט עם שומר וזעפרן
הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לכם שמן זית, סטייק הליבוט, מלח כשר, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. כדי להשתמש ב המלח הכשר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פירורים דלי שומן עוגה (כשר חלבי) כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני דיאט. נסו הליבוט עלומה קרה עם שומר-סלט זית, שמן זית עלומה עוף וצנוניות עם פסטו הדרים, ו הליבוט עלומה עם זעפרן כתום איולי (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת קטנה (8 אינץ') מעל חום בינוני-נמוך, טוסט זרעי שומר עד ריחני רק מתחיל צבע, על 3 דקות.
מוסיפים את הזעפרן, לנער לשלב, ומיד להסיר מן החום וקריר. טוחנים את השומר ואת הזעפרן לאבקה עדינה במכתש ועלי או מטחנת תבלינים.
הוסף 1 כפית. מלח ומערבבים לשלב.
מפזרים את תערובת התבלינים על כל הליבוט ולשפשף קלות כך שהוא שומר.
תן לדגים לשבת בטמפרטורת החדר בערך שעה.מניחים מתלה במרכז התנור ומחממים את התנור ל-225F. מדדו את עובי הסטייק הליבוט ומוסיפים את אותו עומק השמן למחבת סאוט ישרה של 10 אינץ'.
חום מעל חום נמוך עד השמן מגיע 49°, 2 עד 3 דקות.
שים את סטייקים הליבוט בשמן בשכבה אחת ומיד להעביר את המחבת לתנור. לחלוט עד כמה טיפות לבנבנות קטנות לעלות על פני השטח של סטייקים והדגים ליד העצם שומר על עקבות של שקיפות, 25 דקות.
להעביר את הליבוט למתלה תיל לנקז במשך כמה דקות.
הסר את העור והעצמות לפני ההגשה. הגשת הצעות
מגישים עם קוסקוס ישראלי או צנון מטוגן בחמאה ואפונה.
דרג מתכון זה וצפה בסקירות
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
הליבוט ניתן לזווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. אתה יכול לנסות פינוט גרי סקייפול. מבקרים די אוהבים את זה עם 4.8 מתוך דירוג 5 כוכבים ומחיר של כ 13 דולר לבקבוק.
![פינוט סקייפול גריס]()
פינוט סקייפול גריס
קש חיוור בצבע עם הערות של מנגו, פריחת הדר ובננה באף. על החיך תערובת של פירות טרופיים מתגלה לתוך מנדרינה, מנגו, אשכוליות, וטעמי בננה. התווים הטרופיים האלה ממשיכים לאורך הגימור הארוך והמתיש.