שעועית שחורה ואורז
גשו לסופר וקנו כמון טחון, מרק עוף, פלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 20 דקות. נסו אורז ושעועית שחורה (סיר אורז), שעועית שחורה ואורז, ו שעועית שחורה ואורז (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר בינוני, לשלב 4 כוסות מים עם 1 כפית מלח 1 כפיות של שמן זית. מביאים לרתיחה. מערבבים את האורז, מכסים, ולהפחית את החום נמוך. מבשלים 20 דקות או עד שהאורז רך. בסיר גדול מחממים את שמן הזית הנותר על אש בינונית. מטגנים את הבצל, פלפל ירוק או אדום, ושום עד שהירקות מתרככים, כ -5 דקות.
מוסיף את השעועית, מרק, חומץ, עלי דפנה, פלפל שחור, כמון, ומלח שנותר. מכסים ומביאים לרתיחה. להפחית את החום נמוך ולתת להתבשל במשך 10 דקות; להסיר את עלי המפרץ. כפית את השעועית על האורז ומפזרים עם בצל ירוק, אם תרצה בכך.
מגישים חמים.טיפ: עבור מרק שעועית שחורה מהירה, בצע את המתכון הזה. לאחר מכן להסיר את עלי המפרץ ולעבד את התערובת בבלנדר או מעבד מזון עד חלקה. במקום להגיש אותו עם אורז, כפית מנה של שמנת חמוצה על כל מנה ומפזרים בצל ירוק פרוס.