שרימפס אפוי עם פטה ועגבניה
זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. מתכונים דומים: שרימפס אפוי עם עגבניות ופטה, שרימפס אפוי ברוטב פטה עגבניות, ו אורזו אפוי עם שרימפס, רוטב עגבניות ופטה.
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
שים את החמאה ושום למחבת גדולה, ומניח מעל חום בינוני גבוה. ברגע שהחמאה נמסה והשום מתחיל לרחוש, מערבבים את השרימפס, פתיתי פלפל אדומים, ואורגנו. מבשלים עד השרימפס הם מוצקים ואטומים, על 5 דקות. מתבלים במלח, ומערבבים את הפטרוזיליה הקצוצה, ויוצקים לתבשיל.
יוצקים ורמוט למחבת, ומבשלים עד מופחת בחצי.
מוסיפים עגבניות קצוצות וממשיכים לבשל עד מחומם דרך. תערובת עגבניות כפית על גבי שרימפס ומפזרים גבינת פטה מתפוררת.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה מתרככת והופכת לחום זהוב, 15 עד 20 דקות.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., ריזלינג, סוביניון בלאן
שרימפס עובד ממש טוב עם פינו גריג ' יו, ריזלינג, וסוביניון בלאן. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס מוכן במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן, או ברוטב שום. Arsheen Maysaran פינו גרי עם 4.5 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 18 דולר לבקבוק.
Maysara Arsheen פינו גריס
ביטוי בהיר של פירות ממש מלפנים, ברכה החיך שלך עם הערות של דשא קצוץ ביום חם. היין מעוגן בחומציות פריך, אבל לא כל כך הרבה כמו להכניע להקניט חולף של מתיקות שמשאיר אותך מחייך. לארשין יש אופי חכם ומרענן שיעניק בהירות למגוון ההכנות של דגים, עופות וחזיר.