שרימפס תאילנדי עבור ארבעה
שרימפס תאילנדי המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שום, מים, סוכר חוםוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הסוכר החום הכהה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות סוכר חום חמאה כקינוח. מתכון זה אופייני למטבח אסיה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 40 דקות. נסו פודלים תאילנדים, פאד תאילנדי צמחוני עם Zoodles, ו ספגטי סקווש פאד תאילנדי עם עוף-Paleo (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה בינונית, מערבבים את המים, ממרח תמרינדי, כף יד או סוכר חום כהה, רוטב דגים ומלח ומערבבים עד שהסוכר מומס.
מניחים את נבטי שעועית, לימונים, ובוטנים כל אחד בקערה הקטנה שלהם ולסדר ליד התנור.
מניחים את רוטב הדגים, סוכר מגורען, ופלפל אדום מרוסק כל אחד בקערה הקטנה שלהם ולסדר על שולחן האוכל.
להביא סיר 5 ליטר מים לרתיחה מלאה, מתגלגל.
הסר אותו מהחום ומיד להוסיף את אטריות האורז, לוודא שהם שקועים לחלוטין במים.
בואו אטריות להשרות בדיוק 3 דקות( להשתמש טיימר), מדי פעם מרים אותם ומושך אותם בנפרד לפי הצורך עם מלקחיים או מזלג ארוך כדי לשמור על האטריות נפרדות ולעזור להם לרכך באופן שווה.
מסננים את האטריות במסננת גדולה ושוטפים אותם מתחת למים זורמים קרים. (אם האטריות הופכות דביקות ומגושמות יחד בעומדן, שטפו אותן לזמן קצר מתחת למים קרים ממש לפני הבישול, כך שהן חוזרות למצב החלקלק, המוצק והמוכשר שלהן.)
בקערה קטנה לשלב את השום בצלצלים.
מניחים את השרימפס, ביצים מכות, נבטי שעועית, בצל ירוק, ובוטנים כל אחד בקערה שלהם ולסדר ליד התנור. יש להכין 1 קערה בינונית נקייה עבור שרימפס מבושל וביצים, ולסדר מגש להגשה ליד התנור.
מחממים ווק גדול מעל חום גבוה עד חם אבל לא מעשן.
להוסיף 2 כפות של שמן צמחי מערבולת כדי מעיל המחבת. (אם בשלב כלשהו במהלך הבישול השמן מתחיל לעשן, להנמיך את החום.) כאשר השמן חם, לפזר את השרימפס. מבשלים ללא הפרעה עד שהשרימפס מתחיל לשנות צבע ולהתייצב, כ -30 שניות. לזרוק היטב ואז להמשיך לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד השרימפס הם ורודים, המשרד ופשוט מבושל דרך, כ -30 שניות יותר. באמצעות כפית מחוררת, להעביר את השרימפס לקערה הנקייה.
מוסיפים את הביצים ומערבלים את המחבת כדי להפיץ אותם לשכבה דקה. מבשלים את הביצים, מרימים את הצדדים ומוטים את המחבת כדי לאפשר לביצים לא מבושלות לשפוך מתחת כפי שאתה עושה בעת ביצוע חביתה, עד הביצים נקבעות בעיקר, 1 עד 1 1 1/2 דקות.
הסר את המחבת מהחום והשתמש בכף המחוררת כדי לחתוך במהירות את הביצים לחתיכות בגודל ביס ואז להוסיף אותם לקערת השרימפס.
מניחים את ווק על חום גבוה ולהוסיף את הנותרים 2 כפות של שמן צמחי, מערבולת כדי מעיל המחבת.
מוסיפים את השום ואת שאלוט ומערבבים עד ריחני, על 5 שניות. לפזר את האטריות אורז מרוכך, באמצעות מלקחיים, באופן שווה להפיץ את האטריות על פני המחבת, כמו רשת.
תן להם לבשל ללא הפרעה במשך 15 שניות ואז לגרוף אותם לכיוון המרכז. לזרוק את האטריות בעדינות ואז להפיץ אותם שוב.
יוצקים בערך 1/3 של רוטב התיבול סביב הקצוות של המחבת, וממשיכים לטגן את האטריות באותו אופן, מפזרים אותם ומאפשרים להם לבשל ללא הפרעה מדי פעם, עד שרוב הרוטב נספג, כ -30 שניות יותר.
מוסיפים שליש נוסף מהרוטב וממשיכים לקפץ באותו אופן עד שרוב הרוטב נספג והאטריות רכות אך לא רכות, כ-30 שניות. בדוק אטריות או שתיים: אם הם מוצקים מדי, להוסיף 2 עד 4 כפות של מים סביב קצה המחבת, ולהמשיך מערבבים טיגון עד שהם רק רך מצופה באופן שווה עם הרוטב.
להחזיר את השרימפס והביצים למחבת, יחד עם כל מיצים שנאספו בתחתית הקערה, ולזרוק אותם לשלב את האטריות.
מוסיפים את השליש הנותר של רוטב התיבול, יחד עם נבטי שעועית, בצל ירוק, בוטנים קצוצים, ומבשלים, משליך, עד שהם מעורבבים ובקושי מחומם, כ -30 שניות.
מהר להעביר את האטריות על מגש, הרכבה אותם בקצה אחד. תלולית נבטי שעועית שמורות ליד האטריות, ולסדר את טריזי סיד שמורות ליד נבטי שעועית.
מפזרים את הבוטנים על האטריות בפס ליד נבטי השעועית.
מגישים חם עם קערות קטנות של רוטב דגים, סוכר ופלפל אדום כתוש, כך שהאורחים יכולים לטעום את המנות שלהם לפי הטעם.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לדגים. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. ה "זינד-הומברכט קלקייר פינו גריס" עם דירוג של 4.7 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 46 דולר לבקבוק.
![סינד-הומברכט כלכייר פינו גריס]()
סינד-הומברכט כלכייר פינו גריס
צבע צהוב/זהב בהיר, זוהר למדי. אפים קלויים מעושנים מעולים, אופייניים לענב זה על אבן גיר באלזס (אין אלון חדש ביינות שלנו, רק מגע מלא של ליס ארוך מאוד). כמה ניחוחות רדוקטיביים אור כי למעשה להתאים את הסגנון של פינו גרי יבש. החיך עשיר וקרמי, עם מרקם קטיפתי אך יבש לחלוטין. זה יין קל לשתות עכשיו כמו שאין משקל מיותר. הגימור יפה ועגול אבל יבש לחלוטין. תערובת הגיר המורכבת מביאה איזון חומצי גדול ומשקל מסוים. זה אמור להתפתח יפה מאוד בשנים הקרובות.