תאנים צלויות עם ירקות ודבש ויניגרט
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 35 דקות. גשו לסופר וקנו ירקות, מלח ופלפל כשרים, דבש פריחת תפוזים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: תאנים צלויות עם ירקות ודבש ויניגרט, סלק קלוי וירוקים עם קוריאדר ויניגרט וכוסברה פסטו, ו ירקות ותאנים עם Gorgonzola.
הוראות
מחממים התנור ל 400 מעלות F.
חותכים "X" קטן בחלק העליון של התאנים וללחוץ אותו בעדינות כדי לכתר אותו מעט.
שים את התאנים על מחבת סדין, לטפטף אותם בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
אופים עד התאנים רכות וקרמל, על 15 דקות.
שים את הירקות המעורבים ועשבי תיבול קצוצים בקערה, טפטוף עם קצת שמן זית ומתבלים עם מלח ופלפל; לזרוק בעדינות עם הידיים.
בקערה קטנה, לשלב את הדבש, מים חמים, ומיץ לימון; לטאטא עם מזלג לשלב.
כדי לשרת, לחלק את הירוקים בין 2 צלחות, תלולית נתחי גבינת גורגונזולה בצד של כל אחד ומניח 2 תאנים קלויים במרכז הסלט.
טפטוף את כל העניין עם ויניגרט דבש חם.