תבלין גזר ועוגת אגוז
. מתכונים דומים: עוגת תבלינים אגוז, עוגת תבלינים אגוז יוונית, ו עוגיות תבלין מייפל-אגוז.
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
גזר קיטור עד רך אבל לא רגשני. מגניב במקצת.
מניחים גזר במעבד מזון מחית עד חלקה.
מוסיפים דבש, ביצים, חמאה או מרגרינה, מלח, קינמון, אגוז מוסקט, וניל, ואגוזים. להתמזג עד חלקה.
יוצקים תערובת לתוך קערה גדולה.
בקערה נפרדת לשלב סוכר חום וסוכר לבן, ערבוב היטב כדי לקבל את כל הגושים החוצה. מקפלים תערובת סוכר בהדרגה לתוך תערובת גזר עד משולב היטב.
יוצקים תערובת לתוך קליפת עוגה אפויה חלקית.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 60 עד 70 דקות, עד שקיסם שיניים מוכנס במרכז יוצא נקי.
מגישים עוגה חמה או קרה. מקררים כל שאריות.