תבשיל שעורה צמחוני עם פסטו עגבניות מיובשות ובזיליקום
תבשיל שעורה צמחוני עם פסטו עגבניות מיובשות ופסטו בזיליקום עשוי להיות מתכון טוב להרחבת אוסף המנות העיקריות שלך. חלק אחד מהמנה הזו מכיל בערך 16 גרם חלבון , 28 גרם שומן ובסך הכל 535 קלוריות . , מתכון זה מכסה 25% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. אפשר ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לחורף . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש בזיליקום, עלי בזיליקום, גבינת ריקוטה ובזיליקום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-35 דקות . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 60% . הציון הזה מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו פרפלה עם פסטו עגבניות מיובשות, נקניק ושומר , סלט קינואן וחומוס עם עגבניות מיובשות ודובדבנים מיובשים , ותבשיל טונה של עגבניות מיובשות וארטישוק .
הוראות
מביאים ציר ירקות לרתיחה. בסיר גדול נפרד על מבער סמוך, מחממים את השמן ומטגנים בצל עד שהוא שקוף.
מוסיפים שעורה (או אורז) ומקפיצים קלות כדי לצלות את השעורה.
מוסיפים יין ומערבבים כ-2 דקות עד שהוא נספג. התחל לאט להוסיף מרק, מצקת אחת מלאה בכל פעם, למחבת השעורה, תוך כדי ערבוב. החיכוך של הערבול יוציא את העמילן בשעורה. כשהתערובת סופגת את המרק, מצקת יותר לתוך הסיר. כשכל המרק הוזל לתוך סיר השעורה, מבשלים לאט עד שהשעורה רכה וקרמימה. מערבבים פנימה ריקוטה להוספת שמנת, ואז מפוררים פנימה גבינת עיזים (כדי להוסיף לכידות), מערבבים, מכסים ומניחים בצד.
מניחים בזיליקום במעבד מזון, מוסיפים צנוברים ושום ומקציפים עד שהוא קצוץ.
מגרדים לקערה, מוסיפים פרמזן ומערבבים פנימה שמן ליצירת משחה חלקה וסמיכה.
מוסיפים פלפל שחור, לפי הטעם.
מחממים תנור ל-350 מעלות F.
מורחים מחצית מתערובת השעורה (או האורז) על תחתית צלחת לזניה או תבשיל גדול. מעל מחצית מהעגבניות המיובשות ולאחר מכן עם מחצית מפסטו הבזיליקום. חזור על שכבה שנייה.
אופים מכוסה בנייר כסף במשך 25 דקות, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות במשך 5 דקות כדי לתת לשכבה העליונה של הפסטו להיות קלוי.
מוציאים מהתנור ונותנים לנוח 10 דקות.
מגישים מעוטר בענפי בזיליקום טריים.