תותים בניחוח לבנדר עם קרם דבש
גשו לסופר וקנו קורנפלור, יוגורט, תותים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: גלידת דבש לבנדר, גלידת דבש לבנדר, ו גלידת דבש לבנדר.
הוראות
להביא הראשון 3 מרכיבים לרתיחה בסיר קטן; לבשל 1 דקה או עד הסוכר מתמוסס, ערבוב מדי פעם.
הסר מהחום; תן לעמוד 10 דקות. מסננים סירופ דרך מסננת לתוך קערה קטנה; להשליך מוצקים. לְצַנֵן.
מפזרים ג ' לטין מעל 1 כף מים בקערה קטנה.
בואו לעמוד 1 דקה או עד ג ' לטין מתמוסס.
מערבבים דבש, קורנפלור, מלח וחלמון ביצה בקערה בינונית; מערבבים היטב עם מקצף.
חלב חום מעל חום בינוני גבוה בסיר כבד קטן עד 180 או עד בועות זעירות טופס סביב קצה (לא להרתיח). בהדרגה להוסיף חלב חם לתערובת ביצה, ערבוב כל הזמן עם מקצף. החזר תערובת חלב למחבת. מבשלים מעל חום בינוני עד עבה מבעבע (כ 2 דקות), ערבוב כל הזמן.
הסר מהחום; להוסיף תערובת ג ' לטין, ערבוב היטב.
יוצקים תערובת חלב לתוך קערה; מערבבים מדי פעם עד מגניב אבל לא להגדיר (כ 20 דקות). מערבבים ביוגורט. כפית 1/4 תערובת יוגורט כוס לתוך כל 8 כוסות קינוח או קערות. כיסוי וצינה לפחות 2 שעות.
למעלה כל מנה עם 1/4 כוס תותים, טפטוף עם 2 כפיות סירופ.