תפוח בצק עלים ושטרודל צימוקים
תפוח בצק עלים ושטרודל צימוקים הוא צמחוני קינוח. מנה אחת מכילה 297 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 15 גרם שומן. מתאים ל-8 מנות. גשו לסופר וקנו חמאה, תפוחים טעימים זהובים, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: קינמון-צימוקים פאף-אפיפית מאפה, שטרודל תפוחים: המאפה המושלם, ו מאפה בצק תפוחים.
הוראות
מניחים מתלה תנור במרכז התנור ומחממים עד 375 מעלות F.
בקערה בינונית, לזרוק את התפוחים פרוסים עם מיץ לימון עד התפוחים מצופים היטב.
מוסיפים את הצימוקים, 1/4 כוס סוכר, ואת 2 כפות קר קוביות חמאה לזרוק היטב. תניח בצד.
אבק קל הדלפק או לעבוד על פני השטח עם קמח.
להניח את בצק עלים על גבי ולאבק את מערוך עם קמח נוסף. בעדינות לגלגל את בצק עלים לעובי 1/8 אינץ'.
מורחים את תערובת התפוח והצימוקים על החצי התחתון של כיכר בצק עלים משאיר על 1 אינץ ' של שטח לאורך הקצוות בצד. מקפלים את החצי העליון של בצק עלים מעל לצבוט כדי לאטום את הקצוות יחד.
מברישים את כל השטרודל עם החמאה המומסת ואז מפזרים קינמון וסוכר שנותר. באמצעות סכין משונן, לעשות 3 חריצים אלכסוניים על פני החלק העליון של שטרודל.
מניחים את השטרודל על קלף מרופד אפייה ואופים במשך 40 דקות, מסתובבים באמצע הבישול, עד שהמאפה נפוח וזהוב חום.