קשה להגדיר את המטבח היהודי כישות אחת. כעם שנעקר ממקומו שוב ושוב, התפתחו בו כמה סגנונות אוכל על פי אזורים, כאשר העיקריים שבהם הם מזרח אירופה, צפון אפריקה ומערב אסיה. מן התבשילים העשירים של יהודי אשכנז, דרך המגוון המיוחד של איראן ועד טעמי התבלינים של מרוקו ואלג'יר.
משהו אחד משותף לכל הסיפור הזה, בין אם ממזרח או ממערב – סבתא יהודיה. כזו שאוהבת להאכיל, והרבה (זו כנראה מצווה מהתורה). אז בין אם מדובר בארוחת חג, מתכון מסורתי או סתם אוכל מנחם לאמצע השבוע, אוסף המתכונים שלנו יחזיר אתכם למקורות. זה אולי לא יהיה בדיוק כמו שסבתא הכינה, אבל מספיק קרוב.