כבש שנקס עם רוטב כוסברה
המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. נסו צלעות כבש עם סיד וכוסברה, צלעות כבש מטוגנות ברוטב תפוזים, ו צלעות כבש וגזר לבן ברוטב שרי בצל (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 300 מעלות F (150 מעלות C).
חום 1 כף שמן זית בסיר תנור גדול בטוח או תנור הולנדי על חום בינוני. מבשלים ומערבבים בצל אדום, פלפל aji, שום, כמון, מלח ופלפל שחור בשמן חם עד הבצל מתחיל חום, על 10 דקות; להעביר תערובת בצל מבושלת לבלנדר ולהוסיף כוסברה, מרק בשר, ויין ריזלינג. מערבבים את התערובת לרוטב חלק, 1 עד 2 דקות.
חום 1 יותר כף שמן זית באותו סיר מעל חום בינוני; כבש חום שנקס על כל הצדדים בשמן חם, על 2 דקות לכל צד.
יוצקים רוטב כוסברה על צלעות כבש ומכסים במכסה.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 2 שעות.
מוסיפים חתיכות תפוחי אדמה לסיר.
יוצקים פיסקו על כבש וירקות. המשך לאפות עד שה הוא רך מאוד ורוטב הוא מעובה מעט, על 1 יותר שעה.
הסר מהתנור ומפזרים אפונה על כבש; לכסות את הסיר כדי לתת אפונה לחמם, על 10 דקות.
בואו שנקס כבש מגניב 15 דקות לפני ההגשה.