מרק תפוחי אדמה עם שרימפס חריף
מרק תפוחי אדמה עם שרימפס חריף יכול להיות רק המרק שאתה מחפש. מתאים ל-30 מנות. מנה אחת מכילה 80 קלוריות, 6 גרם של חלבון ו4 גרם של שומן. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. גשו לסופר וקנו שמן זית, שרימפס, ציר עוף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן חלב חינם, הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו מרק קוקוס בטטה עם שרימפס חריף, שרימפס מתובל ומרק צ'וריסו, ו מרק שרימפס חמוץ ומתובל (מתכונים דומים).
הוראות
In a large pot, heat 2 tablespoons of the olive oil.
Add the shallots and a pinch of salt and cook over moderate heat, stirring occasionally, until softened, about 5 minutes.
Add the potatoes and cook, stirring, until barely softened, about 5 minutes.
Add the chicken stock and simmer over moderate heat until the potatoes are tender, about 20 minutes. Strain the broth into a heatproof bowl and transfer the shallots and potatoes to a blender.
Add 1/4 cup of the olive oil and 1 cup of the broth and puree until smooth. Return the puree to the pot. Stir in the remaining broth and season with salt. Bring the soup back to a simmer over moderate heat.
In a medium bowl, toss the shrimp with the pepper paste and the remaining 2 tablespoons of olive oil. Season with salt.
Add the shrimp to the soup and cook just until they are pink and curled, about 1 minute. Ladle the soup into bowls, garnish with the scallions and serve.