קושימומחה
מוכן ב5 שעות, 40 דק.
מנות6
ציון בריאות60
מגזין

עוף מטוגן

עוף מטוגן
עוף מטוגן לוקח בערך 5 שעות ו-40 דקות מתחילתו ועד סופו. , מתכון זה מכסה 45% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתאים ל-6 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בערך 71 גרם חלבון , 71 גרם שומן , ובסך הכל 1247 קלוריות . זהו מתכון במחיר סביר לחובבי האוכל הדרומי. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש אבקת צ'ילי דה ארבול, חלב חמאה, אבקת בצל ושמן בוטנים. 38 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. כמה אנשים מאוד אהבו את המנה העיקרית הזו. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מדהים של 93% . מתכונים דומים: עוף ג'מייקני, פלנטיין מטוגן וקוקוס מקדמיה מטוגנת קינואה , בישול הספר: עוף קארה עוף, AKA עוף מטוגן יפני , ובישול הספר: עוף קארה עוף, AKA עוף מטוגן יפני .

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
בקערה גדולה או בתבנית אפייה, טורפים יחד 1 ליטר מהחמאה, 2 כפות מלח, 2 כפיות אבקת צ'ילה דה ארבול, או רוטב חריף, ומעט פלפל, אם רוצים.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
כל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורןכל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורן
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
מוסיפים את נתחי העוף, הופכים לציפוי, מכסים ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
4
מניחים את 2 כוסות החמאה הנותרות בקערה. מערבבים יחד את הקמח, אבקות השום והבצל, הפפריקה ו-2 כפיות אבקת צ'ילי דה ארבול (או קאיין) בקערה גדולה. מחלקים את תערובת הקמח בין 2 פלטות רדודות ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
כל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורןכל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורן
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
שום גויה®שום גויה®
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
5
מסננים את העוף במסננת ומייבשים אותו. חורצים את החתיכות כמה בכל פעם בתערובת הקמח וטפחו עודפים, ואז טובלים בחלב ונותנים לעודפים להתנקז. חורצים פנימה את צלחת הקמח השנייה וטפחו את העודפים.
מרכיבים שתצטרך
כל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורןכל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורן
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
גרעיני חמניות נוספיםגרעיני חמניות נוספים
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
6
שים את חלקי העוף על פיסת נייר שעווה או על מגש נקי בזמן שאתה מחמם את השמן.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
דַק-דַק-
7
יוצקים כ-3 סנטימטרים של שמן לתוך מחבת ברזל יצוק עמוקה; השמן לא צריך להגיע יותר ממחצית דפנות הסיר.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
דַק-דַק-
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
8
שים את הסיר על אש בינונית-גבוהה ומחממים את השמן ל-375 מעלות צלזיוס על מדחום לטיגון עמוק. עובדים בקבוצות, מוסיפים את נתחי העוף לשמן החם, 3 או 4 בכל פעם ומטגנים, הופכים את הנתחים מדי פעם, עד להזהבה אחידה ומבושלים, כ-20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
9
מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לרשת לניקוז; חזור על מנת לבשל את החלקים הנותרים.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
10
הגש חם.

יין מומלץ: ריזלינג, יין מבעבע, Zinfandel

ריזלינג, יין מבעבע וזינפנדל הם הבחירות המובילות שלי עבור עוף מטוגן. באופן כללי, ישנם כמה כללים שיעזרו לכם לשלב יין עם אוכל דרומי. יין לבן ידידותי למזון או יין לבן מבעבע יעבדו עם מאכלים מטוגנים רבים, בעוד זינפנדל הוא נהדר עם מאכלים על ברביקיו. SA Prum Essence Riesling עם דירוג 4.3 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 14 דולר לבקבוק.
SA Prum Essence ריזלינג
SA Prum Essence ריזלינג
בצבע זהב בהיר. ארומטי, עם ניחוחות של משמש ואפרסק. יבש עם טעמי פירות טריים מאוזנים בצורה מושלמת על ידי חומציות עזה ואופי מינרלי. תהנה בפני עצמו או עם מגוון של מתאבנים קלים ופירות ים.