עוף מתובל עם רוטב פסילה שוקולד היא מנה עיקרית שמגישה 6. מנה אחת מכילה 660 קלוריות, 39 גרם חלבון ו-46 גרם שומן. מתכון זה מכסה 28% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. אם יש לכם אבקת בצל, אבקת צ'ילי, בצל וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-5 דקות. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 62%, שהוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: חלצי חזיר ברוטב פסילאן ובוטנים, בורגרים עוף בגריל עם איולי פסילאן, וסליידרס עוף עם פלפל פסילה וקטשופ צ'יפוטלה.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מחממים את התנור ל-375 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
מרק עוף (תוצרת בית או בחנות נמוכה בנתרן)
3
שוטפים את העוף ומייבשים. בקערה בינונית מערבבים את אבקת הצ'ילי, אבקת השום, אבקת הבצל, האורגנו, הקינמון, המלח והפלפל. מערבבים לאיחוד.
מעבירים לתנור וצולים עד שמדחום המוכנס לחלק העבה ביותר של השד רושם 160 מעלות צלזיוס והמיצים מתבהרים כאשר מחוררים אותם במזלג, 50 דקות עד שעה.
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
7
מוציאים את העוף מהתנור ומכסים בנייר אלומיניום.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
8
נותנים לנוח במשך 15 דקות.
9
בינתיים, מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות בסיר בינוני כבד על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
10
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשה
11
מוסיפים את השום ומבשלים עד לריח, כ-2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
12
מוסיפים את רוטב העגבניות ומרק העוף ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהטעמים נטמעים, כ-8 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מצננים מעט.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
קישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
1 בצל מתוק גדול, קצוץ גס
13
מעבירים את התערובת לבלנדר עם צ'ילי הפסילה המושרים ומטגנים עד לקבלת מחית חלקה. מחזירים לאותו סיר ומוסיפים את השוקולד הקצוץ, תוך ערבוב על אש בינונית עד להמסה מלאה, כ-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
6 עגבניות, קלופות וקצוצות
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
14
מעבירים את העוף לצלחת הגשה. מעל עם רוטב פסילה שוקולד.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)