עוף עם 40 שיני שום
עוף עם 40 שיני שום נטול גלוטן, ומספק כ 10 מנות. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה כ 1 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 80 קלוריות. אם יש לך שום, סלרי, יין, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 20 דקות. עם כפית ציון של 30% המנה הזאת די גרועה. נסו עוף עם 40 שיני שום, עוף עם 40 שיני שום, ו עוף עם 40 שיני שום (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 204°. לשטוף חתיכות עוף עם מים קרים יבש לטפוח. מתבלים מכל הצדדים במלח ופלפל.
בתנור הולנדי, להמיס חמאה עם שמן על חום בינוני. כאשר קצף שוכך, לבשל עוף, עובד בקבוצות במידת הצורך, פונה לעתים קרובות, עד הזהב, על 10 דקות.
יוצקים את כל אבל 1 כף. שמן.
להוסיף ירקות; לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד מעט מתרכך, על 2 דקות.
יוצקים יין ומבשלים, מגרד את כל חתיכות משחימים, עד הנוזל כמעט התאדה, 30 שניות עד 1 דקה.
מוסיפים מרק, שום ורוזמרין. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
להחזיר עוף, עור בצד למעלה, וכל מיצים שהצטברו סיר. לכסות ולאפות במשך 20 דקות.
הסר כיסוי; אופים עד המיצים יש מופחת מעט שום רך מאוד, על 30 דקות. (אם התערובת נראית יבשה, להוסיף עד 1/2 מרק כוס.)
מעבירים עוף למגש הגשה. השתמש במזלג כדי למחוץ כמה שיני שום רכות. רוטב כפיות וירקות על פני עוף ומגישים מיד.