עוף צלוי עם לימון ותימין
עוף צלוי עם לימון ותימין הוא חלב חינם מנה עיקרית. מנה אחת מכילה עד 67 גר' של חלבון, 65 גרם של שומן, וסך הכל 894 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %34 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם עוף צלוי, שמן זית, קליפת לימון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הלימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: עוף צלוי עם שום, לימון ותימין, מלח-שפשף עוף צלוי עם לימון & טימין, ו חמאת לימון ותימין-עוף צלוי ברוטב.
הוראות
מערבבים הראשון 4 מרכיבים בקערה. לשטוף עוף; לטפוח יבש.
מניחים עוף במחבת צלייה. לשפשף את כל אבל 1 כף שום-טימין שמן נגמר.
מניחים לימון בחלל של עוף. לקשור את הרגליים עם חוט.
עוף צלוי 20 דקות. להפחית את טמפרטורת התנור ל 191°. עוף צלוי עד מדחום בשר מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של רשם הירך הפנימי180, על 1 שעה 15 דקות. הרם עוף ולהטות מעט, ריקון מיצים מחלל למחבת.
מעבירים עוף למגש. עוף אוהל עם רדיד אלומיניום כדי להתחמם.
יוצקים מיצי מחבת לתוך כוס מדידה גדולה זכוכית. כפית שומן מלמעלה.
מוסיפים יין למחבת; מניחים מעל חום גבוה. מביאים לרתיחה, מגרדים את כל חתיכות השחמה.
יוצקים תערובת יין לתוך כוס מדידה עם מיצי פאן (לא לנקות מחבת צלייה).
הוסף מספיק מרק עוף לכוס כדי למדוד 1 1/2 כוסות. להחזיר תערובת מרק לאותו מחבת צלייה.
מערבבים קמח לתוך שמורות 1 כף שום-שמן טימין.
להקציף לתוך תערובת מרק. מרתיחים תערובת מרק במחבת צלייה להגדיר מעל 2 מבערים עד מעובה מעט, על 2 דקות. תערובת פאן-מיץ העונה לפי הטעם עם מלח ופלפל.
מגישים עוף, עובר תערובת פאן-מיץ בנפרד.