קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 35 דק.
מנות4
ציון בריאות74
מגזין

פילאף קינואה אדום עם עגבניות, תרד וצנוברים

פילאף קינואה אדום עם עגבניות, תרד וצנוברים
פילאף קינואה אדום עם עגבניות, תרד וצנוברים נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 10 גרם חלבון 21 גרם של שומן, וסך הכל 363 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו תרד לתינוק, צנוברים, אבל עגבניות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -35 דקות. נסו קינואה עם שום קלוי, עגבניות, תרד וצנוברים, פילאף אורז עם צנוברים, ו פילאף אורז עם צנוברים (מתכונים דומים).

הוראות

1
יש לשטוף קינואה ביסודיות במים קרים.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
חסה רומית או חסה ירוקה, קרועהחסה רומית או חסה ירוקה, קרועה
2
לנקז היטב.
3
במחבת גדולה, שמן חם על חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
4
מוסיפים בצל ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד מתרכך, 3 עד 5 דקות. מערבבים עגבניות ומרק ולהגדיל את החום לגבוה. מביאים לרתיחה, ואז בזהירות להעביר לבישול איטי. מערבבים בקינואה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על נמוך עד שרוב הנוזל נספג וקינואה הוא מכרז, על 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף בברי)(ניתן להחליף בברי)
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
קישואים מוקפצים קלותקישואים מוקפצים קלות
ציוד שתשתמש בו
חמאה ללא מלח, לשימון הכנסחמאה ללא מלח, לשימון הכנס
5
מניחים צנוברים במחבת קטנה על אש בינונית-נמוכה. לבשל, רועד מחבת כל הזמן, עד צנוברים הם זהב קל וריחני, על 3 דקות. מיד להעביר לקערה.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול
ציוד שתשתמש בו
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
שמנת חמה חצי חצי (110° עד 115°)שמנת חמה חצי חצי (110° עד 115°)
6
הסר כיסוי תנור איטי ומערבבים תרד וצנוברים. (אם פילאף נראה יבש, להוסיף עד 1/2 כוס יותר מרק.) לכסות ולבשל 15 דקות יותר, או עד התרד נבול לחלוטין. מתבלים עם מלח ופלפל נוספים ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף בברי)(ניתן להחליף בברי)
1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול
ביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצהביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצה
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
חמאה ללא מלח, לשימון הכנסחמאה ללא מלח, לשימון הכנס