צלי עוף בלימון עם שאלוט ותפוחי אדמה
עוף צלוי לימון עם שאלוט ותפוחי אדמה עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 71 גר' של חלבון, 55 גרם של שומן, וסך הכל 952 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %44 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם עוף, עלים מרווה קל, לימוניםוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הפלפל אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,קינוח מנטה קל כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן חלב חינם, וכל 30 דיאט. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו עוף עשב לימון עם תפוחי אדמה צלויים, עוף צלוי עם רוזמרין לימון עם תפוחי אדמה, ו עוף צלוי עם תפוחי אדמה, לימון ואספרגוס (מתכונים דומים).
הוראות
הסר וזרוק giblets וגושים של שומן מן העוף. יש לשטוף את הציפור מבפנים ומבחוץ; להתייבש. אם תרצה, לקפל את קצות הכנפיים תחת המפרק הראשון ולקשור תיפוף מסתיים יחד. הגדר את השד בצד על מדף בצורת V במחבת קלייה 11 על 17 אינץ'. לסחוט מיץ מחצי לימון 1, שמירה על החצי שנותר. פרוס דק לימון אחר.
החל בצוואר, בעדינות להקל את האצבעות מתחת לעור עוף כדי לשחרר אותו על השד. לדחוף 4 עד 6 פרוסות לימון 6 עד 8 עלי מרווה מתחת לעור.
מניחים פרוסות לימון שנותרו, חצי לימון שמורות, ועלים מרווה הנותרים בחלל הגוף.
בקערה קטנה, מערבבים 1 כף מיץ לימון, שמן זית, פפריקה, כמון, מלח ופלפל. לשפשף כמחצית תערובת זו באופן שווה על עוף.
בקערה, מערבבים תפוחי אדמה ושאלוט עם תערובת פפריקה נותרת עד בשילוב טוב. לחלק ירקות סביב עוף במחבת.
צולים בתנור 425, מערבבים ירקות לאחר כ -45 דקות (מוסיפים 1/4 כוס מים אם המחבת מתחילה לחרוך), עד שתפוחי האדמה רכים כאשר מנוקבים ומדחום מגיע ל -170 כאשר מוכנסים דרך החלק העבה ביותר של השד עד העצם ו -180 כאשר מוכנסים דרך החלק העבה ביותר של הירך במפרק, 1/4 עד 1/2 שעות. (אם העוף נעשה לפני תפוחי האדמה, להחזיר את המחבת עם ירקות לתנור ולהמשיך לבשל בעוד העוף נח בשלב )
עם מזלג גילוף, להרים ציפור ולהטות לנקז מיצים למחבת. תציב עוף על מגש מעוטר. מסדרים ירקות סביב עוף.
תן לנוח במקום חם על 15 דקות. לגלף עוף ולהגיש.