תפוחי אדמה-גזר לבן גראטן
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל תפוח אדמה גזר גזר Gratin. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. מנה אחת מכילה 387 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 24 גרם שומן. אם יש לכם גזר לבן, חמאה, גבינת emmentaler, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו -30 דקות. מתכונים דומים: גזר לבן תפוחי אדמה גראטן, סלריאק, גזר לבן ותפוחי אדמה מוקרמים, ו גזר לבן, תפוחי אדמה וכרישה גראטן.
הוראות
מחממים את התנור ל 218° ומסדרים מתלה באמצע. מעיל קל צלחת אפייה 2-1/2-ליטר עם חמאה ולהניח בצד.
מחממים את שמן הזית בסיר קטן על חום בינוני עד מנצנץ, על 3 דקות.
מוסיף את השום ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך אבל לא השחמה, על 2 דקות.
מוסיפים את השמנת והמלח, מתבלים בפלפל וקמצוץ אגוז מוסקט, מערבבים כדי לשלב, ומבשלים עד שהקרם רותח אבל לא רותח; מסירים מהחום ומניחים בצד.לקלף, לקצץ, ולפרוס את גזר לבן לרוחב לכדורים בעובי 1/8 אינץ'.
מניחים בקערת ערבוב גדולה. לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לרוחב לכדורים בעובי 1/8 אינץ', ולהוסיף לקערה. לזרוק את תפוחי האדמה ואת גזר לבן עד בשילוב שווה ולהניח בצד.באופן שווה שכבת מחצית תערובת תפוחי אדמה-גזר לבן בצלחת מוכנה. נקודה עם חצי חמאה ומפזרים חצי מהגבינה. באופן שווה שכבת המחצית הנותרת של תערובת תפוחי אדמה-גזר לבן בצלחת ויוצקים את תערובת הקרם החם באופן שווה על פני החלק העליון. נקודה עם החמאה שנותרה ומפזרים את הגבינה שנותרה.מכסים את המנה בנייר כסף ואופים עד שתפוחי האדמה והגזר הלבן רכים כאשר פירסינג במזלג, כ -35 עד 40 דקות.
הסר את נייר הכסף ומפזר את פירורי הלחם באופן שווה על פני gratin, לחיצה עליהם למטה בקלילות עם החלק האחורי של מרית (זה עוזר להם לספוג חלק מהלחות ושומר אותם מבראונינג מהר מדי). החזירו את המוקרם לתנור שנחשף ואפו עד שהחולצה תהיה בצבע חום זהוב, כ-10 דקות נוספות.
תן לנוח לפחות 5 דקות לפני ההגשה.