ביסק ארטישוק וגבינה כחולה
את המתכון לביסק ארטישוק וגבינה כחולה ניתן להכנה תוך כ-25 דקות . מנה אחת מכילה 104 קלוריות , 1 גרם חלבון ו -6 גרם שומן . מתכון זה מספיק ל-4 מנות . למתכון הזה מ-Allrecipes יש 4 מעריצים. רק מעטים באמת אהבו את המתכון הזה. זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על תזונה ללא גלוטן, צמחונית לקטואובו ודיאטה ראשונית . אם יש לכם בצל, טימין, ציר עוף וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם ציון ספונית של 0% , המנה הזו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: ביסק אלואט עגבניות מיובשות ובזיליקום , ביסק שרימפס שמנתי , וביסק דלעת קלויה עם פרנג'ליקו .
הוראות
ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית; מבשלים ומערבבים בצל וטימין בחמאה המומסת עד שהבצל מתרכך מעט, כ-5 דקות.
מוסיפים ורמוט; מבשלים ומערבבים עד שהנוזלים מתאדים, 2 עד 3 דקות.
יוצקים נוזל מלבבות ארטישוק לכוס מדידה; מוסיפים מספיק ציר עוף עד לקבלת 1 1/2 כוס.
מעבירים את תערובת הבצל לבלנדר ומעליהם מוסיפים לבבות ארטישוק מסוננות; טוחנים, תוך הוספת תערובת ציר עוף לפי הצורך, עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את תערובת הארטישוק בחזרה למחבת ומערבבים פנימה את יתרת תערובת ציר העוף ורוטב הגבינה הכחולה. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים, תוך ערבוב תכוף, עד שהביסק מתחמם היטב, כ-5 דקות.