לחם שיבולת שועל וקינמון
אף פעם אי אפשר שיהיו יותר מדי מתכוני לחם, אז נסו לחם שיבולת שועל וקינמון. מתכון זה מכין 32 מנות עם 166 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -6 גרם שומן כל אחת. תמורת 14 סנט למנה , מתכון זה מכסה 5% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם סוכר, חמאה, חלב חם ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. למתכון הזה מ-Taste of Home יש מעריץ אחד. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כשעה ו-10 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 27% . ציון זה די גרוע. מתכונים דומים: שיבולת שועל תפוחים וקינמון , שיבולת שועל בלחמניית קינמון ועוגיות שיבולת שועל פרלין טופי וקינמון .
הוראות
בקערה, ממיסים שמרים במים חמימים.
מוסיפים שיבולת שועל, חלב, שומן, 1/2 כוס סוכר, ביצים, מלח ו-2 כוסות קמח; מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים מספיק קמח שנותר כדי ליצור בצק רך. מעבירים אותו למשטח מקומח; לושים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, כ-6-8 דקות.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת כדי לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה.
דחפו את הבצק לחלקים; כסו והניחו לו לנוח 10 דקות. חלקו אותו לשניים; רדדו כל חלק למלבן בגודל 40x20 ס"מ.
ערבבו את הקינמון והסוכר הנותר; פזרו על הבצק עד לעומק של 1.5 ס"מ מהשוליים.
מגלגלים את הגליל בצורת ג'לי רול, מתחילים מהצד הקצר; צובטים את התפרים לאיטום.
מניחים את הכיכרות כשצד התפר כלפי מטה בשתי תבניות כיכר משומנות בגודל 23 x 13 ס"מ. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כ-25 דקות.
אפו ב-190 מעלות צלזיוס במשך 40-45 דקות או עד להזהבה. כסו באופן רופף בנייר כסף אם הלחם משחים מהר מדי.
מוציאים מהתבניות לצינון על רשתות צינון.