מרק פול
אם יש לכם בערך שעה ו-5 דקות לבלות במטבח, מרק פול עשוי להיות מתכון נהדר ללא גלוטן לנסות. מתכון זה מספיק ל-8 מנות. מנה אחת מכילה 506 קלוריות , 15 גרם חלבון ו -36 גרם שומן . תמורת 1.3 דולר למנה , מתכון זה מכסה 15% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 5 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד לחורף . הוא מתאים גם כמנה עיקרית. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. לכו לחנות וקנו בייקון, תפוח אדמה יוקון גולד, שום ועוד מספר מצרכים להכנה עוד היום. עם ציון ספoonacular של 53% , המנה הזו מוצקה. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו פסטו פול, שקדים ונענע, מרק פול ותרד אלגנטי , וספגטי טונה עם פול .
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
הביאו סיר גדול של מים מומלחים היטב לרתיחה על אש בינונית והניחו קערה עם מי קרח מומלחים היטב.
מוסיפים את פולי הפול הקלופים למים הרותחים. לאחר שהמים חזרו לרתיחה, מבשלים את השעועית במשך 3 עד 4 דקות.
הוציאו אותם מהמים הרותחים והכניסו אותם מיד לקערה עם מי קרח מומלחים. לאחר שהשעועית התקררה לחלוטין, סננו אותה ממי הקרח. קלפו את השכבה החיצונית הקשה והירוקה בהירה מהשעועית. תישארו עם פול עדין, ירוק עז ויפהפה. אמממממ! שמרו את הקטנטנים והיקרים האלה.
מצפים סיר גדול על אש בינונית-גבוהה בשמן זית כתית מעולה.
מוסיפים את הבייקון (אם משתמשים, אם לא פשוט מתחילים עם הבצל והסלרי) וברגע שהבייקון מתחיל להשחים ופריך והוא מאוד ארומטי, מוסיפים את הבצל והסלרי הקצוצים לקוביות. מתבלים במלח, לפי הטעם, וקורט פלפל אדום גרוס. מבשלים את הבצל והסלרי עד שהם הופכים שקופים וארומטיים מאוד.
מוסיפים את שיני השום המעוכים ואת קוביות תפוח האדמה, מערבבים עד שיצפו בשמן ומבשלים במשך 2 עד 3 דקות. מוסיפים 2/3 מכמות הפול ששמרנו ו-4 כוסות ציר. טועמים ותבלינים ומוסיפים מלח, במידת הצורך. מביאים את הציר לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה רכים, כ-20 עד 30 דקות.
כאשר תפוחי האדמה רכים מספיק כדי להחליק בקלות מהמזלג לאחר הבישול, טחנו את המרק בבלנדר* עד לקבלת מרקם חלק. סביר להניח שתצטרכו לעשות זאת במנות. החזירו את המרק לסיר והוסיפו את שארית פול. אם המרק סמיך מדי, הוסיפו מעט מהציר הנותר כדי להתאים את הסמיכות. טעמו את המרק כדי לבדוק את התיבול ותבלו מחדש, במידת הצורך.
יוצקים את המרק לכלי הגשה, מפזרים עליהם מעט פרמזן מגורר וזילוף של שמן זית עשיר.