סקמפי לובסטר על פולנטה שמנת עם צ'יפס שום יכול להיות בדיוק המתכון ללא גלוטן ופסקטרי שחיפשתם. מתאים ל-4 מנות. חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -37 גרם חלבון , 51 גרם שומן ובסך הכל 694 קלוריות . מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-10 דקות . כמה אנשים מאוד אהבו את המנה הים תיכונית הזו. אם יש לכם פטרוזיליה, בשר לובסטר, שאלוט וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 12 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 73% . אם תאהבו את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו מרסלן קציצות עוף על פולנטה שמנת , רתיחה סופר קלה של סדינים-מחבת שרימפס שתכינו שוב ושוב , ו- Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – מדליוני פולנטה אפויים עם שינקן .
הוראות
1
הוסיפו את השמן למחבת קטנה למילוי 1/4 אינץ' במעלה הדפנות וחממו על אש בינונית-גבוהה. לאחר החימום, הוסף פרוסת שום אחת לבדיקה; אם הוא רוחש כשמוסיפים אותו, מוסיפים את השום שנותר. מטגנים עד להזהבה.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
2
מוציאים את הצ'יפס מהשמן ומניחים על צלחת מרופדת בנייר מגבת. מתבלים במלח. הקפידו לא להתרחק, ערבבו כל הזמן והיו מוכנים להסיר לאחר חום זהוב.
מרכיבים שתצטרך
רוטב הודו, מחומם
גרעיני דלעת לא קלויים
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
3
לפולנטה: לסיר בינוני על אש גבוהה, מוסיפים את השמן והשאלוט ומזיעים את השאלוט, 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
4
מוסיפים את הציר המחומם למחבת ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
5
מוסיפים את הפולנטה בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה. לאחר הוספת כל הפולנטה, מנמיכים את האש לנמוכה. מערבבים, בעזרת כף עץ, כל 5 דקות וממשיכים בבישול עד שכל הנוזלים נספגים והתערובת מאוד קרמית, 10 עד 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
6
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינה והשמנת הכבדה עד לאיחוד. מערבבים פנימה את הקרם פרש. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
קרם פרש
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
7
לרוטב הלובסטר: למחבת על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים 1 כף מהחמאה וממיסים.
מרכיבים שתצטרך
עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
אגס אחד (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דק
קישואים מוקפצים קלות
ציוד שתשתמש בו
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
8
מוסיפים את הלובסטר ומערבבים לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
9
מוסיפים את משחת השום ומבשלים עד לריח, כ-30 שניות. מכסים עם היין הלבן ומצמצמים.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפות פטרוזיליה טחונה
שדי פסיון אם )
10
מוסיפים את 2 כפות החמאה הנותרות ומערבבים לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
אגס אחד (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דק
11
מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה, הטרגון וגרידת הלימון.
מרכיבים שתצטרך
כסף ללא נעליים
כל פלפל אדום, צהוב וכתום מתוק קצוץ
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר
1
מוסיפים מעט מהפולנטה לצלחת. מעלים מעט מהלובסטר והרוטב המוקפץ.
מרכיבים שתצטרך
עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
1/2 תפוז, גרידה טרייה מגוררת
קישואים מוקפצים קלות
2
מקשטים בשבבי שום, שרוויל ופלפל שחור גרוס טרי.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפות טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג שהוא
Chervil
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ