Arroz Tapado (אורז על גבי)
זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -30 דקות. . נסו Arroz Tapado (אורז עם עוף חזיר), Arroz con Leche (פודינג אורז), ו אורז אפוי (Arroz al Horno) (מתכונים דומים).
הוראות
להביא את האורז ו 4 כוסות מים לרתיחה בסיר על חום גבוה. להפחית את החום בינוני-נמוך, לכסות, ומבשלים עד האורז הוא מכרז, ואת הנוזל נספג, 20 עד 25 דקות.
מניחים את הביצה לסיר, ומכסים במים על ידי 1 אינץ'. מכסים את הסיר ומביאים את המים לרתיחה מעל חום גבוה. לאחר שהמים רותחים, להסיר מהחום ולתת לביצה לעמוד במים החמים במשך 15 דקות.
יוצקים את המים החמים, ואז לקרר את הביצה תחת מים זורמים קרים בכיור. לקלף פעם קרה. קוצצים את הביצה ומניחים בצד בקערה קטנה.
חום 1 כוס שמן צמחי בטיגון עמוק או סיר גדול ל 350 מעלות F (175 מעלות C). מטגנים עמוק את קוביות תפוחי האדמה עד חום זהוב, כ 5 דקות; לנקז על מגבות נייר, ולהניח בצד.
מניחים עגבניות ו 1/2 כוס מים בבלנדר, ו מחית עד עגבניות הם נוזלי (לקלף זרע הראשון, אם תרצה בכך).
חום 1 כף שמן צמחי במחבת גדולה על חום בינוני, ומבשלים ומבשלים ומערבבים את הבצל, שום, אבקת צ ' ילה aji, כמון, פלפל שחור, ואורגנו עד הבצל מתחיל חום, 8 עד 10 דקות; יוצקים את עגבניות מחית, ומבשלים במשך 5 דקות יותר, ערבוב לעתים קרובות.
מערבבים את הבשר הטחון וגזר, ומבשלים עד שהבשר כבר לא ורוד והגזר רך, כ -10 דקות. לשבור את הבשר לחתיכות קטנות כפי שהוא מבשל.
מערבבים את הביצה קצוצה מבושלת קשה, אפונה, חמאת בוטנים עד משולב היטב. לבסוף, מערבבים בעדינות בקוביות של תפוחי אדמה מטוגנים.
כדי להרכיב את המנה, שמן קערת פלסטיק גמישה (לפחות 1 גודל כוס) ולחץ על אורז מבושל לתחתית כדי למלא 1/3 של הקערה.
שכבה על 3/4 אינץ ' של תערובת בשר על האורז, העליון עם אורז מבושל יותר כדי למלא את הקערה. ביד משומנת, לחץ בעדינות על האורז כדי לדחוס את התערובת; מניחים צלחת הגשה על גבי הקערה, להעיף, ולהפוך את האורז ואת הטופס מלא בשר. חזור עם שאר החומרים.
מקשטים עם פצפוצי כוסברה, עגבניות קצוצות, וגושים של קטשופ על כל מנה.