Avgolemono: מרק עוף עם רוטב לימון ביצה
גשו לסופר וקנו מיץ לימון, מלח, פלפל טחון, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -45 דקות. נסו מרק עוף (יווני, עם רוטב Avgolemono-ביצה / לימון), Avgolemono {מרק עוף יווני לימון}, ו מרק Avgolemono (מרק עוף לימון יווני) (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את העוף בסיר גדול ומוסיפים מספיק מים כדי לכסות את העוף. מביאים לרתיחה ולהפחית את החום נמוך, ברפרוף בעת הצורך.
מחממים את השמן במחבת נפרדת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל. מבשלים את הבצלים עד ברור, על 5 דקות. תניח בצד.
כאשר העוף מבושל דרך, 45 דקות עד 1 שעה, להסיר מן המרק.
תן לתרנגולת להתקרר, ואז תוציא את הבשר מהעצמות. קוביות לקוביות גדולות ולהניח בצד.
מוסיפים את עלי המפרץ, גזר, כרישה ובצל שמור למרק ומבשלים, כ 1 שעה.
הסר את הגזר וכרישה מן המרק ולהוסיף את האורז. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן להפוך את החום בינוני גבוה לרתיחה עד שהאורז מבושל אל דנטה, כ -30 דקות.
מוסיף את העוף בחזרה לתוך המרק.
הוסף עוד מים במידת הצורך.
בקערה קטנה, לנצח את מיץ לימון וביצים יחד.
יוצקים 2 כוסות מרק לאט לתוך הקערה, לטאטא ברציפות. לאחר כל המרק משולב, מוסיפים את התערובת לתוך סיר מרק עוף ומערבבים להתמזג היטב ברחבי.