בלילה לפני שאתה מתכנן לבשל את pilaf, למקם את גרגרי חיטה einkorn לתוך קערה בינונית ערבוב. מכסים אותם במים חמים, ומערבבים חומץ תפוחים. לאפשר einkorn להשרות, מכוסה היטב, במשך 18 עד 24 שעות, ואז לנקז אותם מסננת בסדר, לשטוף אותם היטב ולהניח אותם בצד.מחממים את שמן הזית ואת הגהי בפלדת אל חלד רחבה או מחבת ברזל יצוק אמייל מעל חום בינוני. כאשר הגהי נמס ומערבב עם שמן זית, לזרוק את השום ואת שאלוט. מטגנים אותם בשמן זית, ערבוב לעתים קרובות כדי למנוע חריכה, במשך 3 עד 5 דקות, או עד שהם הופכים ריחני. מערבבים את השקדים וממשיכים לבשל אותם עוד 2 דקות, או עד שהם מתחילים להשחים מעט. להנמיך את החום בינוני נמוך. מערבבים את einkorn ספוג, ומערבבים לתוך השום, שאלוט ושקדים במשך 3 דקות. מערבבים את הדלעת butternut, ויוצקים את המרק 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב ברציפות עם כל תוספת, עד הנוזל נספג על ידי גרגרי הבישול, על 30 דקות. מערבבים את השרימפס המנוקד ואת היין הלבן, בישול עד שרימפס להתכרבל תחת החום של התנור, על 3 דקות. מערבבים באורח האדום, וממשיכים לבשל עד שהנוזל נספג במידה רבה על ידי הגרגרים, ואת נבלי האורח האדומים בחום של הריזוטו. להתאים תיבול עם מלח, ומגישים חם.