Gruyère ודובדבן קומפוט
הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: סורבה שוקולד-דובדבן מתוק מריר עם קומפוט דובדבן טרי, דובדבן חצי-פרדו עם קומפוט דובדבן בטעם תפוז-קינמון, ו עוגת תפוחים-דובדבנים-שוקולד לבן Frangipane עם גלידת תפוחים ירוקה וברנדי דובדבן-תפוחים קומפוט.
הוראות
מערבבים סוכר ומים בסיר בינוני, כבד על חום גבוה. מביאים לרתיחה; לבשל 1 דקה.
להוסיף דובדבנים; לבשל 1 דקה. להפחית את החום בינוני נמוך; לבשל 20 דקות.
הסר דובדבנים מחבת עם כפית מחוררת.
מבשלים דובדבן נוזלי עד מופחת 1/4 כוס (כ 15 דקות).
מוסיפים דובדבנים למחבת; מערבבים במיץ לימון. מגניב.
חותכים כל פרוסת לחם לרוחב 3 רצועות. מסדרים שכבה אחת על תבנית אפייה; מטגנים 1 דקה בכל צד או עד קלוי. מגניב לגמרי.
חותכים כל פרוסת גבינה בחצי באלכסון. מסדרים 3 רצועות לחם על כל 5 צלחות. למעלה כל רצועת לחם עם 2 פרוסות גבינה בערך 1 כף קומפוט.