אוסובוקו
מתכון זה מ-BBC מזון טוב דורש עגבניות sugocasa, עצם שוק עגל, יין, חמאה. דומים מאוד למתכון זה.
הוראות
משרים את פורצ ' יני לפחות 15 דקות במים רותחים 200ml/7fl עוז. אל תסיר את הממברנה שמחזיקה את העגל יחד,אבל תחתוך כל שומן או גושים. אבק שני הצדדים של הבשר עם קמח מתובל.
מחממים את החמאה והשמן במחבת flameproof גדולה מאוד או תבשיל על חום בינוני גבוה. כאשר רוחש מפסיק, לשים את העגל ומטגנים את הפרוסות במשך 2-3 דקות בכל צד עד חום זהוב.
החלף את המחבת על חום נמוך עד בינוני וקצה בגזר וסלרי. מטגנים בעדינות במשך 5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט, ואז מעלים את החום ויוצקים ביין. בועה היין בזעם במשך 2 דקות, ואז להסיר את המחבת מהחום.
דגים פורצ ' יני ריכך מתוך הנוזל השרייה, לסחוט את הלחות עודפת ושומר אותו. קוצצים את פורצ ' יני בערך ולהוסיף למחבת סאוט, יחד עם הנוזל השריית.
מוסיפים את sugocasa או passata ואת המניה, ואז מערבבים.
שים את העגל בחזרה למחבת בשכבה אחת, לכסות ולהביא לרתיחה. מיד להפחית את החום ומבשלים בעדינות רבה במשך 2 שעות, הפיכת פרוסות העגל באמצע הדרך, עד הבשר רך מאוד. הנוזל צריך להפחית לרוטב סמיך, אבל אם זה עדיין דק לאחר 1 -1 שעות, חצי להסיר את המכסה כדי לאפשר אידוי.
מגישים עם תבואה "ריזוטו" (ראה קישור, נכון).