קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות3
מגזין

אורז לבן מאודה פרסית (Chelo)

אורז לבן מאודה פרסית (Chelo)
לכו לחנות ותביאו מלח, אבקת זעפרן, שמן קנולה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 34% המנה הזאת לא משהו. נסו Tah Dig (אורז פרסי), אורז פרסי, ו אורז פרסי עם תכשיטים (מתכונים דומים).

הוראות

1
כדי לבשל את האורז
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
2
ממלאים סיר גדול שאינו מקל (לפחות 6 ליטרים) עם 12 כוסות מים; מוסיפים שמן ומלח. מכסים ומביאים לרתיחה מהירה על חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
3
מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל על אש בינונית עד גבוהה, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
4
לאחר 3-5 דקות, להשתמש בכפית מחוררת כדי לגרוף כמה דגנים מהמים. לשבור גרגר אחד לשניים כדי לוודא שזה "אל דנטה" (ראה לעיל). כבה את החום ושופך אורז לתוך המסננת לנקז; להפריש.
מרכיבים שתצטרך
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
5
כדי קיטור ולעשות tadig
6
מניחים את סיר 6 ליטר ריק בחזרה על הכיריים מעל חום בינוני.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה
7
הוסף 1/4 אינץ ' שמן קנולה ו 2 כפות מים.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל ספרדי בינוני חתוך לקוביות קטנות1 בצל ספרדי בינוני חתוך לקוביות קטנות
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
8
להוסיף כורכום ו / או אבקת זעפרן. מערבבים יחד.
מרכיבים שתצטרך
כורכוםכורכום
זעפרןזעפרן
9
מוסיף את האורז סחוט ולעצב אותו לתוך פירמידה. מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהאורז מתחיל קיטור.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
10
לחשוף ולמקם 2 מגבות נייר (אחד על גבי השני) על האורז. הקצוות יימשכו מחוץ לסיר. החלף את המכסה בחוזקה.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
11
להפחית את החום נמוך ומבשלים, מכוסה, במשך 45 דקות. כבה את החום והטה את המכסה עד שיהיה מוכן לשרת.
12
עם מרית רחבה, לגרוף את האורז מן הסיר, לוודא שלא להפריע את הקרום (tadig) שנוצר על החלק התחתון של הסיר.
מרכיבים שתצטרך
גבינה מעבדת (Velveeta), חתוכה לקוביות בגודל 1/4 אינץ'גבינה מעבדת (Velveeta), חתוכה לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
13
מגישים את האורז על מגש שטוח, הרכבה אותו לצורה של פירמידה. להפוך את הטדיג על מגש שטוח על ידי הפיכת הסיר, כפי שהיית להפוך מחבת עוגה, או לחתוך אותו לחתיכות ולשרת סביב האורז.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
14
קישוט אופציונלי: אורז זעפרן
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
15
כדי להפוך את מי זעפרן, לערבב יחד 1 כפית חוטי זעפרן כתושים ו 1/4 כוס מים חמים. תלול במשך כמה דקות, עד שהמים הופכים צהובים.
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
16
מערבבים מי זעפרן עם אורז לבן מאודה. השתמש זה אורז צהוב מאוד לעשות עיצובים על Chelo.
מרכיבים שתצטרך
אורז לבן מבושלאורז לבן מבושל
זעפרןזעפרן
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
1
יוצקים 1/2 כוס מים מעורבב עם 1/4 כוס שמן קנולה על הפירמידה בסיר גדול. אתה יכול גם להקפיא את האורז הזה, כל עוד אתה לא לערבב אותו עד שהוא מופשר לחלוטין. אתה יכול אפילו לבשל אותו, להקפיא אותו, ולאחר מכן קיטור אותו כפי שהוא מפשיר. אני יודע שאני אצטרך לבלות זמן ב "רייס גיהינום" להודות בהקפאת אורז פרסי, אבל זה שווה את זה כדי להפוך את החיים שלי לקלים יותר!
מרכיבים שתצטרך
1 בצל ספרדי בינוני חתוך לקוביות קטנות1 בצל ספרדי בינוני חתוך לקוביות קטנות
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
2
טריקים של המסחר
3
צ ' לו מבשל מהר מאוד. לכן, כאשר אני עושה Chelo, אני תמיד לוודא שיש מסננת מוכנה בכיור כדי לנקז את האורז אז אני לא לבשל אותו יתר על המידה. כמו כן, כאשר אתה קיטור האורז על ידי הצבת מגבות נייר בין המכסה לבין הסיר, לוודא אלה הם בבטחה מן החום. לאחר אורז זה מאודה, חשוב להטות את המכסה כדי לאפשר לכל קיטור נוסף לברוח, כך התחתון פריך לא הופך רטוב.לעתים קרובות אני מבשל אורז זה ביום חמישי ויש לי את זה מוכן קיטור ביום שישי כמה שעות לפני השבת.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
4
Reprinted with permission from Persian Food From the Non-Persian Bride by Reyna Simnegar, © 2011 Reyna Simnegar