קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות3
מגזין

אורז לבן מאודה פרסית (Chelo)

אורז לבן מאודה פרסית (Chelo)
לכו לחנות ותביאו מלח, אבקת זעפרן, שמן קנולה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 34% המנה הזאת לא משהו. נסו Tah Dig (אורז פרסי), אורז פרסי, ו אורז פרסי עם תכשיטים (מתכונים דומים).

הוראות

1
כדי לבשל את האורז
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
2
ממלאים סיר גדול שאינו מקל (לפחות 6 ליטרים) עם 12 כוסות מים; מוסיפים שמן ומלח. מכסים ומביאים לרתיחה מהירה על חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
3
מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל על אש בינונית עד גבוהה, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
4
לאחר 3-5 דקות, להשתמש בכפית מחוררת כדי לגרוף כמה דגנים מהמים. לשבור גרגר אחד לשניים כדי לוודא שזה "אל דנטה" (ראה לעיל). כבה את החום ושופך אורז לתוך המסננת לנקז; להפריש.
מרכיבים שתצטרך
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
5
כדי קיטור ולעשות tadig
6
מניחים את סיר 6 ליטר ריק בחזרה על הכיריים מעל חום בינוני.
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה
7
הוסף 1/4 אינץ ' שמן קנולה ו 2 כפות מים.
מרכיבים שתצטרך
8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
8
להוסיף כורכום ו / או אבקת זעפרן. מערבבים יחד.
מרכיבים שתצטרך
כורכוםכורכום
זעפרןזעפרן
9
מוסיף את האורז סחוט ולעצב אותו לתוך פירמידה. מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהאורז מתחיל קיטור.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
10
לחשוף ולמקם 2 מגבות נייר (אחד על גבי השני) על האורז. הקצוות יימשכו מחוץ לסיר. החלף את המכסה בחוזקה.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
11
להפחית את החום נמוך ומבשלים, מכוסה, במשך 45 דקות. כבה את החום והטה את המכסה עד שיהיה מוכן לשרת.
12
עם מרית רחבה, לגרוף את האורז מן הסיר, לוודא שלא להפריע את הקרום (tadig) שנוצר על החלק התחתון של הסיר.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
13
מגישים את האורז על מגש שטוח, הרכבה אותו לצורה של פירמידה. להפוך את הטדיג על מגש שטוח על ידי הפיכת הסיר, כפי שהיית להפוך מחבת עוגה, או לחתוך אותו לחתיכות ולשרת סביב האורז.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
כף אחת של שומן טבעיכף אחת של שומן טבעי
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
14
קישוט אופציונלי: אורז זעפרן
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
15
כדי להפוך את מי זעפרן, לערבב יחד 1 כפית חוטי זעפרן כתושים ו 1/4 כוס מים חמים. תלול במשך כמה דקות, עד שהמים הופכים צהובים.
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
16
מערבבים מי זעפרן עם אורז לבן מאודה. השתמש זה אורז צהוב מאוד לעשות עיצובים על Chelo.
מרכיבים שתצטרך
אורז לבן מבושלאורז לבן מבושל
זעפרןזעפרן
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
1
יוצקים 1/2 כוס מים מעורבב עם 1/4 כוס שמן קנולה על הפירמידה בסיר גדול. אתה יכול גם להקפיא את האורז הזה, כל עוד אתה לא לערבב אותו עד שהוא מופשר לחלוטין. אתה יכול אפילו לבשל אותו, להקפיא אותו, ולאחר מכן קיטור אותו כפי שהוא מפשיר. אני יודע שאני אצטרך לבלות זמן ב "רייס גיהינום" להודות בהקפאת אורז פרסי, אבל זה שווה את זה כדי להפוך את החיים שלי לקלים יותר!
מרכיבים שתצטרך
8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית
גרעיני חמניות נוספים, אופציונליגרעיני חמניות נוספים, אופציונלי
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
2
טריקים של המסחר
3
צ ' לו מבשל מהר מאוד. לכן, כאשר אני עושה Chelo, אני תמיד לוודא שיש מסננת מוכנה בכיור כדי לנקז את האורז אז אני לא לבשל אותו יתר על המידה. כמו כן, כאשר אתה קיטור האורז על ידי הצבת מגבות נייר בין המכסה לבין הסיר, לוודא אלה הם בבטחה מן החום. לאחר אורז זה מאודה, חשוב להטות את המכסה כדי לאפשר לכל קיטור נוסף לברוח, כך התחתון פריך לא הופך רטוב.לעתים קרובות אני מבשל אורז זה ביום חמישי ויש לי את זה מוכן קיטור ביום שישי כמה שעות לפני השבת.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
4
Reprinted with permission from Persian Food From the Non-Persian Bride by Reyna Simnegar, © 2011 Reyna Simnegar