קושיבינוני
מוכן ב33 דק.
מנות6
ציון בריאות5
מגזין

אורז קשיו כתום קוקוס

אורז קשיו כתום קוקוס
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל אורז קשיו כתום קוקוס. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 6 . מנה אחת מכילה 500 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 31 גרם שומן. גשו לסופר וקנו חמאה, מלח, תפוז ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 33 דקות. נסו קוקוס קשיו אורז מטוגן, תפוז-קשיו עוף ואורז, ו אורז קשיו כתום {עם אמנון אפוי} (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
מוסיפים את האורז ומערבבים מעיל עם השמן.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
3
מוסיפים את חלב הקוקוס, מיץ תפוזים, מים ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומפחיתים את החום לנמוך. מבשלים עד שכל הנוזל נספג, כ -20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)(צינור גדול)
4
הסר את האורז מן החום ואת מוך עם מזלג.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
5
מניחים מגבת כלים נקייה ויבשה על המחבת, מכסים במכסה, ומניחים לאורז קיטור במשך 5 דקות. מערבבים בחמאה וקשיו.
מרכיבים שתצטרך
קשיוקשיו
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
חותכים את החלק העליון והתחתון של הכתום, רק חושף את הבשר. עם סכין חדה, בצע את עקומת הפרי כדי לחתוך את הקליפה, להסיר לחלוטין את החיק הלבן. חותכים את כל קטע של כתום, חיתוך לאורך הממברנות.
מרכיבים שתצטרך
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
ליקר ליצ'י (מומלץ: מותג סוהו)ליקר ליצ'י (מומלץ: מותג סוהו)
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
7
חותכים כל מקטע לשלישים. מערבבים את התפוז לתוך האורז.
מרכיבים שתצטרך
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
8
מגישים חם.